O-STA

Zavod NEFIKS mladim pomaga pri kariernih odločitvah!

Po Sloveniji se začenjajo karierni klubi za dijake Mladi bi radi, ki bodo mladim skozi raznotere aktivnosti pomagali ugotoviti kakšen je njihov poklic. Mladi obiskujejo podjetja in organizacije, sami organizirajo srečanja z gosti, iščejo informacije o študijskih smereh in poklicih ter proaktivno delujejo v svojem lokalnem okolju. "Mislim, da je ta klub super priložnost, da najdeš sebe, svoje kompetence, pozitivne in tudi negativne stvari o sebi." je povedala lanska udeleženka Tina.

Del projekta je tudi zanimiva aktivnost, mini - projekt, ki ga dijaki organizirajo sami, svoje ideje o tem, na kak način pa sami želijo prispevati k spremembi kraja pa bodo prikazali v stripih na nočnih projekcijah. Tako se mladi v klubih sami aktivirajo ter začnejo prevzemati odgovornost za svoje odločitve in dejanja.

Vse to se dogaja pod vodstvom usposobljenih izvajalcev Zavoda Nefiks - mladinskih delavcev. Udeleženka klubov, ki so že potekali v spomladanskem delu je povedala: "Delavnice izvajajo študenti, s katerimi smo se lažje pogovarjali ker smo na isti valovni dolžini. Za sodelovanje sem se odločila, ker menim, da moram biti glede študija 100% odločena." Suzana Tahiri, študentka, izvajalka klubov Mladi bi radi na Koroškem pa dodaja: "Projekt Mladi bi radi predstavlja poseben izziv za mlade, saj pričnejo razmišljati o tem kaj pogrešajo v svoji okolici in kako lahko najdejo in razvijejo svoje karierne priložnosti znotraj domačega kraja."

Po zaključku sodelovanja v klubu bodo mladi vedeli, za kakšen poklic se bodo odločili, kako ga bodo dosegli, pa tudi to, kako lahko sami vplivajo na svojo lokalno skupnost in tako ustvarjajo nove poklicne in druge priložnosti.

V klube Mladi bi radi se srednješolci še lahko vključijo tako, da se preko spletnega obrazca, ki se nahaja na strani www.talentiran.si do 1. oktobra prijavijo v klub, ki jim je najbližji (Ljubljana, Koper, Piran, Postojna, Novo Mesto, Grosuplje, Ptuj, Slovenske Konjice, Beltinci ... ).

Več informacij:

www.talentiran.si ali na FB strani Mladi bi radi

Za Zavod Nefiks

Alenka Blazinšek

040 698 915