O-STA

Perutnina Ptuj odprla vrata svoje proizvodnje v svetovni splet

Ptuj, 23. avgusta - Perutnina Ptuj se je kot prvo živilsko predelovalno podjetje v Sloveniji odločila za neposredni prenos iz svoje mesne industrije v svetovni splet. Od danes naprej je namreč preko vstopnega portala www.perutnina.com , mogoče vstopiti na ogled nekaterih delov predelave perutninskega mesa in izdelkov v Mesni industriji, ki predstavlja osrednji predelovalni obrat edinega slovenskega perutninskega podjetja z vsemi certifikati za izvoz v države EU.

Perutninina Mesna industrija se je že doslej ponašala z unikatno možnostjo galerijskega ogleda celotnega procesa obdelave perutninskega mesa v Sloveniji. Tovrstni ogled predstavlja odlično priložnost za predstavitev organizacije in sodobnosti obdelave perutninskega mesa tako poslovnim partnerjem, potrošnikom, študentom in dijakom, gospodarskim in drugim delegacijam. Njegova prednost je v tem, da si tehnološki proces lahko ogledajo obiskovalci ne da bi pri tem lahko kakorkoli vplivali na sam potek tehnološkega procesa, saj je celotno obdelavo perutninskega mesa na najsodobnejši tehnološki liniji mogoče opazovati skozi stekleno steno. Galerijski ogled obdelave perutninskega mesa je redkost tudi v svetovnem merilu, kar od danes velja tudi za neposredni prenos predelave perutninskega mesa iz Mesne industrije Perutnine Ptuj na svetovnem spletu. V Perutnini Ptuj so se namreč odločili za neposredni prenos nekaterih delov predelave perutninskega mesa v izdelke.

"Za permanentno odprta vrata v našo proizvodnjo smo se odločili tudi zato, da se lahko sleherni potrošnik kadarkoli prepriča, da v Perutnini Ptuj v celoti spoštujemo vse tehnološke in sanitarno kakovostne standarde. Laskavo priznanje nosilec kakovosti, ki smo ga letos dobili že četrtič v zadnjih šestih letih, nam nalaga tudi obveznosti, da nenehno nadgrajujemo naša prizadevanja za pripravo kakovostne, zdrave in varne hrane. Nenehno spoštujemo standarde kakovosti in dnevno vzdržujemo vse kriterije, ki zagotavljajo našo prodajo najzahtevnejšim kupcem tako v Sloveniji kot v izvozu. Zdrava in varna hrana je postala najbolj cenjena vrednota potrošnikov in neprecenljiva korist, ki jo Perutnina Ptuj zagotavlja v slehernem svojem izdelku. Odločili smo se, da ima odslej vsakdo, kjerkoli na zemeljski obli priložnost ne samo spoznati, ampak tudi nenehno spremljati koristi, ki jih predstavljajo izdelki Perutnine Ptuj za potrošnike. Vključitev kamer, ki bodo s pomočjo spletnega portala perutnina.com prenašale dogajanje v naši predelavi, je mali korak za Perutnino Ptuj in velik za potrošnike," je ob prvem prenosu slike iz Mesne industrije, danes dejal dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj.

Koz zanimivost velja omeniti še, da bo Perutnina Ptuj s pomočjo interneta predvajala neposredni prenos iz Mesne industrije tudi na svojem razstavnem prostoru v dvorani A, na kmetijsko živilskem sejmu v Gornji Radgoni.

ZA OKVIR

Uprava Perutnine Ptuj je danes za tehnologe Mesne industrije Perutnine Ptuj in Jate, na sedežu družbe pripravila posebni sprejem, na katerem je njen predsednik in generalni direktor dr. Roman Glaser, najodgovornejšim sodelavcem za kakovost izrazil posebne čestitke za njihov prispevek k odličju nosilec kakovosti za leto 2002. "Ker je ta naziv Perutnina Ptuj dobila že četrtič v zadnjih šestih letih, gre za dokaz, da smo kakovost v Perutnini Ptuj vzpostavili kot sistem, ki je vtkan v vse delovne in tehnološke procese. Samo s celovitim upravljanjem kakovosti lahko ponavljamo tako odlične ocene, kot jih naši izdelki dobivajo na nacionalnih in mednarodnih ocenjevanjih. Ker tudi na ta način našim potrošnikom sporočamo, da jim ob kakovosti izdelkov Perutnine Ptuj, zagotavljamo tudi varnost in sledljivost, je vloga tehnologov v reprodukcijski verigi Perutnine Ptuj na vseh ravneh preprosto pomembna," je izpostavil dr. Glaser in dodal, da gre v integriranem sistemu priprave hrane, kakršen je Perutnina Ptuj za zahtevo, ki ne dopušča več dobrih in slabih členov v verigi, ampak samo dobre. Samo tak organizacijski ustroj lahko zagotovi toliko zaporednih priznanj za odličnost, kot jih je Perutnina Ptuj prejela v zadnjih letih.