O-STA

DAN PERUTNINE PTUJ JE DANES ŠE BOLJ PREPRIČLJIV

Tradicionalni dan Perutnine Ptuj, namenjen 1200 sodelavcem tega danes osrednjega perutninarskega podjetja v državi, je letos že drugič izrazito mednarodno obarvan. Zaposlenim v matični družbi, se je namreč tudi tokrat pridružilo skoraj 450 njihovih sodelavcev iz Perutnininega podjetja na Hrvaškem Perutnine Ptuj - Pipo Čakovec. Projekt dokapitalizacije in odkupa večinskega deleža v nekdanjem Pipu Čakovec, s strani Perutnine Ptuj, predstavlja enega od najuspešnejših programov tujih naložb na Hrvaškem nasploh. Pipo Čakovec je namreč v času organizacijske povezave s Perutnino Ptuj, podvojil tako obseg proizvodnje, kot število zaposlenih, saj je danes pri njem zaposlenih že več kot 450 sodelavcev. Poleg tega ima Perutnina Ptuj svoje podjetje tudi v BiH in v Srbiji.

"Perutnina Ptuj se zaveda, da je njena največja moč in prednost prav v sodelavcih, ki vsaki dan znova svoje delo opravljate angažirano in odgovorno," je med svojim nagovorom na Dnevu Perutnine Ptuj v Moškajncih na ptujskem polju, danes izpostavil dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj. "Projekt formiranja prvega večjega mednarodno usmerjenega kmetijsko in živilsko predelovalnega grozda v Sloveniji, postavlja pred nas številne nove naloge, vendar hkrati tudi velike priložnosti. Družba Perutnina Ptuj je v tem tednu dokončno prerasla v poslovno skupino, ki predstavlja osrednjega povezovalca kmetijske in živilsko predelovalne branže v državi. Za upravo in za celoten management Perutnine Ptuj, ki je v tem tednu postala dvakrat večja, je to na eni strani visoko zadovoljstvo, za realizacijo razvojne vizije, potrditev smeri razvoja, ki jih postavlja, vendar pa hkrati tudi izjemno velika odgovornost, ki jo čutimo tako do slehernega sodelavca, usode skupine Perutnina Ptuj v celoti, do zadružnikov, ki vzrejajo piščance in purane v naravnem okolju Slovenije in hrvaškega Medjimurja, in tudi do množice poslovnih partnerjev, ki so s svojimi dejavnostmi pogodbeno vezano s Perutnino Ptuj," je v svojem nagovoru dodal dr. Roman Glaser.

Dan Perutnine Ptuj, pa letos sodelavcem tega živilsko predelovalnega poslovnega sistema, ni dal zgolj priložnosti, da spoznajo proces krepitve svojega poslovnega sistema, ampak tudi da se zavedajo pomena kakovosti, varnosti in porekla hrane, kar potrošniki pričakujejo od Perutnine Ptuj. Naložbe v posodobitev tehnološke obdelave puranov v Zalogu pri Ljubljani in v novi obrat predelave v Ptuju, nadaljujejo zagotavljanje pogojev za doseganje najzahtevnejših tehnoloških standardov EU in drugih držav. Poleg tega bo že v naslednjih nekaj tednih Perutnina Ptuj ustvarila vse pogoje za pridobitev okoljskega certifikata ISO 14001. Pogoje , ki jih izpolnjuje na tem področju, je Perutnina Ptuj med drugim predstavila tudi v svojem letnem poročilu o varnosti živil in varstvu okolja, ki ga vsako leto pripravlja za svoje delničarje in strateške poslovne partnerje.

Ob tradicionalnem Dnevu Perutnine Ptuj, ki je tudi letos bil v Moškajncih na ptujskem polju, so podelili tudi najvišja priznanja družbe. Skulpturo petelina bronaste žlahtnosti so danes prejeli sodelavci Perutnine Ptuj: Stanko Emeršič iz profitnega centra Tovarna krmil, Anton Medved iz profitnega centra Živa proizvodnja, Dušan Orešek iz profitnega centra Mesna industrija, Martin Mlakar iz strokovnih služb Perutnine Ptuj in Bojan Vilčnik iz službe marketinga Perutnine Ptuj.