O-STA

Elektronsko prerokovanje za dlančnike in internet

Ali je možno staro cigansko izročilo prerokovanja iz kart prenesti v elektronsko obliko in ustvariti elektronsko vedeževalko, ki zna pogledati v prihodnost? Lahko računalnik z nekaj osnovnimi podatki o človeku res natančno napove prihodnost? Ali gre morda le za splet naključij?

Vsi, ki poznajo metode prerokovanja iz kart, vedo povedati, da naključij ni in, da položaj kart na mizi natančno izžareva človekovo prihodnost. Računalnik je zato lahko idealna naprava, ker odstrani subjektivne faktorje, ki si jih vedeževalec ustvari ob prvem stiku s stranko. Res pa je, da je v elektronsko prerokovanje praktično nemogoče vključiti logiko povezovanja dogodkov.

V luči iskanja novih zabavnih vsebin, ki so primerne za vse vrste elektronskih naprav (od računalnikov, dlančnikov in mobilnih telefonov) in, ki bi pritegnile širše množice uporabnikov, so se pri časopisni hiši Večer odločili brezplačno ponuditi elektronski sistem prerokovaja. Zaenkrat sta na voljo internetna različica (najdete jo na www.vecer.com) in izvedba za dlančnike Pocket PC, ki si jo lahko prav tako brezplačno naložite iz njihove spletne strani.

Ali imajo lahko računalniki res preroške sposobnosti, bo pokazal čas, vsekakor pa gre za zanimivo uporabo računalnikov na področjih, kjer jih doslej nismo srečevali.

Več informacij o e-prerokovanju dobite na elektronskem naslovu Zvone.Stor@vecer.com.