O-STA

SAOP-ovi otroci se učijo dajanja

Že tretje srečanje otrok in vnukov zaposlenih v SAOP je potekalo v znamenju dobrodelnosti in ustvarjalnosti.

ŠEMPETER PRI GORICI, 8. november 2013 - V podjetju SAOP svoje vrednote prenašajo tudi na otroke in vnuke zaposlenih. Ti so tako na tradicionalnem srečanju, ki je potekalo v prostorih podjetja, zbirali drobne šolske potrebščine za otroke iz Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, Cirius Vipava. Otroke, kar 58 jih je napolnilo osrednjo učilnico, sta obiskala Pika Nogavička in njen gusar, po predstavi pa so imeli še likovno delavnico, na kateri so skupaj postavili jesensko drevo.

V SAOP-u veliko pozornosti posvečajo celoviti obravnavi zaposlenih, kar so v lanskem letu potrdili s pridobitvijo certifikata Družini prijazno podjetje. "Družina predstavlja v našem podjetju pomembno vrednoto. Namen obiska otrok in celo vnukov zaposlenih je, da spoznajo okolje, kjer njihovi starši delajo, in kaj so njihove naloge. Otroci in starši smo nad srečanjem izredno navdušeni, tako da vsi nestrpno čakamo dan, ko se spet dobimo skupaj," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Letošnji dobrodelni del srečanja otrok je potekal v duhu dajanja. "Otrokom smo želeli povedati, kako smo lahko srečni, ker smo zdravi. Skozi humanitarno akcijo smo jim predstavili otroke, ki so drugačni, ki imajo različne težave in zaslužijo vse naše razumevanje in pomoč," je pojasnila Sonja Šinigoj. S to akcijo so utrjevali tudi dve od temeljnih vrednot podjetja - prijaznost in ustvarjalnost. Zbirali so namreč šolske potrebščine za likovno ustvarjanje otrok iz ustanove Cirius Vipava, na primer risalne bloke, voščenke, barvice, lepilo, kolaž papir in podobno. Zbiranje je potekalo tako, da so otroci sami povedali staršem, kaj bi dali vipavskim otrokom, potem pa so to prinesli v SAOP. Zbrane potrebščine bodo skupaj z donacijami zbirali vse do zaključka SAOP-ovega osrednjega strokovnega srečanja XXL Konferenca (http://www.saop.si/xxl-konferenca-11779/xxl/), ki bo potekala na Ptuju, 21. in 22. novembra.

"Naši učenci se podarjenih praktičnih daril veselijo, s pridom pa jih bomo uporabili vsi, ki s to ustanovo živimo. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vodstvu SAOP-a, da je za pomoč izbralo našo ustanovo, saj so s tem pokazali ne samo veliko mero razumevanja, ampak tudi pripravljenost spregovoriti o drugačnosti in umeščenosti oseb s posebnimi potrebami v družbo," je povedala dr. Erna Žgur, ravnateljica Cirius Vipava.

Cirius Vipava skuša s svojim strokovnim delovanjem vsem svojim učencem v največji meri omogočiti optimalni razvoj na različnih področjih. V ta namen se poslužuje raznih dejavnosti, aktivnosti, ki spodbujajo otrokove potenciale. Kot je še povedala dr. Erna Žgur, ustanova s hvaležnostjo sprejema podarjena darila SAOP-ovih otrok, saj bodo zbrani pripomočki in materiali uporabljeni za spodbujanje vodene aktivnosti otrok z več primanjkljaji.

-Konec sporočila-

Fotografija

Sonja Šinigoj (direktorica v SAOP d.o.o.) na srečanju otrok zaposlenih. Za fotografije v višji resoluciji pišite na peter.krkoc@saop.si.

O Cirius Vipava

Cirius Vipava je ustanova za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami, ki deluje že od leta 1965. V svoje šolske, zdravstveno-terapevtske ter socialne programe sprejema ter vključuje učence iz vse Slovenije. Ustanova je namenjena izobraževanju ter usposabljanju oseb, ki izkazujejo več primanjkljajev na različnih, pogosto medsebojno povezujočih področjih: primanjkljaj na duševnem, gibalnem, govorno-jezikovnem, emocionalnem, socialnem področju. V ustanovi poteka izobraževanje v dnevnih in institucionalnih oblikah, kar pomeni, da učenci dnevno prihajajo v ustanovo ali v ustanovi bivajo cel teden. V Cirius Vipava deluje tudi predšolski program za otroke z izrazitimi razvojnimi primanjkljaji, in je trenutno edini delujoči razvojni vrtec v severno-primorski regiji. Poleg šolskih programov v ustanovi deluje celostna terapevtska dejavnost, ki je usmerjena v rehabilitacijo, povrnitev ter ohranitev gibalnih in drugih potencialov otrok in že odraslih oseb.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena, njihovo pozitivno naravnanost pa potrjujeta tudi certifikat Družini prijazno podjetje ter osvojena nagrada Zlata nit za najboljšega zaposlovalca.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si