O-STA

Western Union s pomočjo za žrtve tajfuna Haiyan

12. november 2013, 13:30 UTC

Western Union Foundation bo podarila 100.000 dolarjev organizaciji Save the Children in podvojila donacije nevladnim organizacijam, dejavnim v prizadeti regiji

Brezplačni* prenosi denarja na Filipine bodo možni pri sodelujočih predstavnikih in na WesternUnion.com v izbranih državah

ENGLEWOOD, Colorado - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Western Union Company je danes napovedalo večstranski program, ki bo zagotovil dodatno pomoč pri reševanju, ki vključuje družine in skupnosti, ki jih je tajfun Haiyan na Filipinih najbolj prizadel. Program vključuje donacije s strani The Western Union Foundation in pobudo za brezplačna nakazila strank ter darovanje zaposlenih pri Western Union® in pri njegovih podružnicah.

Donacijske aktivnosti Western Union Foundation

The Western Union Foundation bo donirala 100,000 dolarjev organizaciji Save the Children, s čimer bo podprla njihov takojšnji odziv na Filipinih, kar zajema tudi zagotavljanje nujno potrebnega materiala, hrane in vode žrtvam katastrofe.

Mednarodno spodbujanje strank

Med tem tednom bo The Western Union Company v korist uporabnikov, ki pošiljajo denar svojim družinskim članom na Filipine, zagnala program brezplačnih* denarnih transakcij pri sodelujočih zastopnikih na Karibih, Cipru, v Grčiji, Italiji, Maleziji, na Portugalskem, v Singapurju, Združenem kraljestvu in v Združenih državah, ki bodo možne do vključno 30. novembra 2013. Uporabniki v Združenih državah bodo morali pri transakciji preko zastopništev za brezplačno ponudbo uporabiti promocijsko kodo HAIYANRELIEF. V prihodnjih dneh vas bomo prek družabnih omrežij obvestili, v katerih državah bo še možno sodelovati pri brezplačni ponudbi.

Brezplačne transakcije na Filipine bodo v istem obdobju na voljo tudi na WeternUnion.com v Avstraliji, Združenih državah in Združenem kraljestvu. Internetni uporabniki v Združenih državah bodo morali uporabiti promocijsko kodo HAIYANRELIEF, medtem ko bodo uporabniki v Avstraliji in Združenem kraljestvu uporabili promocijsko kodo HAIYANRELIEF2013.

Western Union je v Združenih državah odprl tudi brezplačni donatorski račun za ameriški Rdeči križ v podporo mednarodni pomoči na Filipinih. Donatorji v Združenih državah lahko prispevajo z brezplačnim* denarnim nakazilom do 5.000 dolarjev na račun pri sodelujočih zastopništvih Western Uniona.

Donatorji boste morali izpolniti modro rubriko obrazca Western Union. Pod ime podjetja vpišete "American Red Cross", pod kodo mesta pa "REDCROSS DC.". Prosimo, da pod številko računa vpišete "Disaster Relief".

Spodbujanje zaposlenih in zastopništev

Da bi še dodatno spodbudili in podprli filantropijo, bo Western Union do vključno 30. novembra podvojil donacije zaposlenih, nakazane na Western Union Foundation za pomoč po katastrofi na Filipinih.

Western Union poleg tega spodbuja svoje podružnice, da s skupnimi močmi podprejo aktivnosti za pomoč Filipinom. V okviru programa Western Union Business Partner Giving bo fundacija podvojila prispevke nevladnim organizacijam, ki zagotavljajo pomoč v regiji, ki jo je prizadela naravna nesreča.

"Tajfun Haiyan je bil najhujši in najbolj uničujoč doslej, po poročanju pa naj bi povzročil veliko uničenje in terjal veliko življenj. Western Union se odziva s podporo tistim, ki pomagajo neposredno po neurju, kar vključuje programe, ki najbolj prizadetim družinam in otrokom zagotavljajo hrano, vodo in nujno potreben material," je dejal predsednik Western Union Foundation Patrick Gaston.

"Predano pomagamo skupnostim, ki jim služimo, zato v tem težkem času mislimo na prebivalce Filipinov in filipinske izseljenske skupnosti po svetu ter molimo zanje. Ob takojšnjem odzivu bomo tudi sodelovali z zastopniki in zaposlenimi pri družbi Western Union ter neprofitnimi agencijami za pomoč po nesrečah, da zagotovimo podporo pobudam, ki bodo pomagale pri okrevanju in obnovi," je dejal Gaston.

*Western Union služi z menjavanjem valut. Brezplačna nakazila morda ne bodo takoj na voljo.

Zaradi razsežnosti tajfuna Haiyan nekatera zastopništva družbe Western Union na Filipinih morda ne bodo takoj sposobna poslovati ali ne bodo imela dovolj sredstev.

O podjetju Western Union

Podjetje Western Union Company (NYSE:WU) je vodilna družba na področju globalnih plačilnih storitev. Skupaj s svojimi znamkami plačilnih storitev Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil in Western Union Business Solutions fizičnim osebam in podjetjem nudi hitro, zanesljivo in praktično pošiljanje in sprejemanje denarja po svetu ter pošiljanje plačil in kupovanje denarnih nakaznic. Od 30. junija 2012 storitve Western Union, Vigo in Orlandi Valuta delujejo prek mreže okoli 515.000 poslovalnic v 200 državah in območjih ter 115.000 bankomatov. Družba Western Union Company je leta 2012 izvedla 231 milijonov nakazil med fizičnimi osebami po svetu, vrednost prenesenih glavnic je znašala 79 milijard dolarjev, med podjetji pa je izvedela 425 milijonov nakazil. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.westernunion.com.

O fundaciji Western Union Foundation

Western Union Foundation je predana ustvarjanju boljšega sveta, v katerem možnost uresničenja svojih sanj s pomočjo ekonomskih priložnosti ni samo privilegij maloštevilnih, ampak pravica vseh. S pomočjo družbe Western Union, njenih zaposlenih, podružnic in poslovnih partnerjev fundacija Western Union Foundation skuša uresničiti svojo vizijo s podpiranjem izobraževanja in pomoči na prizadetih območjih, s čimer tlakuje pot do boljše prihodnosti. Naša skupna družbena prizadevanja izboljšujejo življenja posameznikov, družin in skupnosti po vsem svetu. Odkar je bila fundacija ustanovljena, je zagotovila štipendije in druge prispevke v višini več kot 91,2 milijona dolarjev za več kot 2682 nevladnih organizacij in več kot 133 držav in območij. Western Union Foundation je samostojna §501(c)(3) dobrodelna ustanova, ki jo priznava ZDA. Za več informacij obiščite www.westernunionfoundation.org.

WU-G

WU-P

Kontakti

Western Union Company

Andrew Silver, 720-332-4119

andrew.silver@westernunion.com

Vir: Western Union Company

Distribuira Business Wire

Sporočilo za javnost lahko preberete tudi na:

http://www.businesswire.com/news/home/20131112005725/en