O-STA

KARAVANA VARNE KEMIJE - "Ne-varno lepe s kozmetiko"

V Dijaškem domu Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, se bo jutri ustavila Karavana varne kemije, projekt, ki v organizaciji društva Planet Zemlja potuje že od leta 2010, svetovnega leta kemije. Gre za enega od 19. projektov letošnjega vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki se bo letos izvajal na 116. vzgojno-izobraževalnih zavodih. Več kot 100 dijakinj bo jutri poslušalo o skrivnostih in pasteh kozmetike.

Projekt se izvaja z namenom mladim na razumljiv in dopadljiv način dokazati, da življenja brez kemije ni, da pa se lahko s primernim znanjem izognemo vplivom prevelikih odmerkov le-te in posledično škodljivih vplivov na naše telo.

Ste vedeli, da ženska ki se dnevno povprečno neguje, na leto porabi med 3,5 do 5 kg kozmetičnih izdelkov? Mila, sredstva za tuširanje, šamponi, kreme, šminke...pa vsebujejo celo vrsto parabenov ki povzročajo alergije in motijo hormonsko ravnovesje.

Verjamemo, da bo tudi tokratno izvajanje vzbudilo veliko zanimanja, pozornosti ter vprašanj in bo mladim pustilo nekaj novega, koristnega znanja.