O-STA

Fotografski natečaj Opomin zgodovine za strpno prihodnost Evrope

Zavod PIP v okviru projekta Koncentracijsko taborišče Rižarna - opomin zgodovine za strpno prihodnost Evrope organizira mednarodni fotografski natečaj na temo "Opomin zgodovine za strpno prihodnost Evrope", kjer lahko mladi svoje ideje izrazite na inovativen način. Želimo ohraniti spomin na zgodovino med mlajšimi in pritegniti mlade k aktivnemu razmišljanju o zgodovini evropskih narodov, vzrokih za vzpon nacizma in koncentracijskih taborišč, k oblikovanju idej za strpnejšo Evropo ter vključenosti v izgradnjo lepše evropske prihodnosti.

Mladi, med 10 in 18 letom starosti iz Evropske unije vabimo, da na natečaj pošljejo svoj izdelek. Objava rezultatov bo 25. aprila 2014, na datum obletnice osvoboditve taborišča Rižarna (leta 1945) in bo tako imela simbolen pomen.

Če se odločite za udeležbo, so na voljo dve starostni kategoriji, v katerih se bodo izdelki ocenjevali:

- mladi med 10 do 14 let,

- mladi med 15 in 18 let.

Kako se udeležim?

Najprej je potrebna prijava koordinatorju natečaja na elektronski naslov pip@zavodpip.si do vključno 27. januarja 2014 na Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta. Od današnje objave natečaja na Svetovni dan otrokovih pravic je tako samo za prijavo na voljo dva meseca. Več kot dovolj...

Po izteku roka za oddajo, ki je 31. marca 2014, bo izdelke ocenila komisija koordinatorja ali so skladni z danimi pravili.

Oba zmagovalna udeleženca - en iz vsake starostne kategorije - bosta prejela za nagrado kompakten fotoaparat v vrednosti med 100 in 150 evri.

Dokumenti natečaja so dostopni na spletni strani: http://evropejec.si/evropske-novice/402-fotografski-natecaj-opomin-zgodovine-za-strpno-prihodnost-evrope.