O-STA

Od mladega raziskovalca do znanstvenika

V okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14, ki poteka letos že četrto leto zapored v organizaciji društva Planet Zemlja, je te dni potekalo na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli Ljubljana Bežigrad predavanje z naslovom "Od mladega raziskovalca do znanstvenika", ki ga je izvedel dr. Edvard Kobal, direktor Slovenske Znanstvene Fundacije. Jutri bo predavanje gostila Srednja šola KER iz Celja.

Dr. Edvard Kobal ki je predaval večji skupini dijakov, med katerimi je bilo tudi nekaj raziskovalcev, je bil presenečen nad razpravo, ki se je odprla po njegovem izvajanju. Dijaki so zadovoljujoče odgovarjali tudi na vsa vprašanja v zvezi z osnovnim poznavanjem znanosti v družbi, kar kaže na napredek pri zadnjih generacijah dijakov v znanstveni pismenosti.

"Ob upoštevanju tipa strokovne šole je njihovo znanje oz. poznavanje osnov nad pričakovanji, vendar hkrati dosega nivo, ki bi moral prevladovati v srednjem šolstvu." je po obisku šole povedal dr. Kobal, direktor Slovenske Znanstvene Fundacije.

Projekt, ki že od lani tvori pestrost vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, spada med tiste, s pomočjo katerih se mladim odstira vrsta vprašanj o povezanosti med teorijo in prakso, o soodvisnosti in vplivanju, o možnostih in preprekah.... V društvu nas veseli, da interes po izvajanju tega projekta po zavodih narašča.

Za več informacij smo vam na voljo na naslovu natecaj@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.