O-STA

Vabilo na konferenco "Mediacija - z dialogom do rešitve"

Zavod PIP v okviru evropskega projekta EIRENE sodeluje v promocijski kampanji pod sloganom "Mediacija - z dialogom do rešitve / Mediation - from dialogue comes the solution" in 21. januarja 2014 organizira konferenco o mediaciji.

V okviru projekta se izvaja vrsta promocijskih aktivnosti v partnerskih državah z namenom izboljšati zavedanje in razumevanje mediacije ter zmanjševanja konfliktov pred njihovim zaostrovanjem. V Sloveniji se reševanje sporov z mediacijo povečuje, vendar, kljub temu da je učinkovito in stroškovno ugodno orodje, še vedno ne uživa zadovoljive ravni zaupanja. Čeprav je čedalje več ljudi seznanjenih z mediacijskim postopkom, smo še daleč od tega, da bi postala primarno orodje reševanja sporov - pred sodnim postopkom.

Okrogla miza, ki je osrednji del konference, bo zato namenjena predstavitvi mediacije, kot alternativnega načina reševanja sporov, oceni trenutnega stanja in položaja mediacije v Sloveniji ter možnostim za izboljšanje, identifikaciji obstoječih ovir in ugotovitvam, kako mediacijo učinkoviteje popularizirati, da bi bila v večini sporov prvi korak k rešitvi.

Program konference:

14. 40 Registracija udeležencev

15.00 Pozdravni nagovor in predstavitev projekta Eirene

15.15 Okrogla miza "Mediacija v Sloveniji" s sodelujočimi gosti:

• Marko Iršič, direktor Zavoda Rakmo - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov, mediator in trener mediatorjev

• Viktor Planinšec, vrhovni sodnik v pokoju in mediator pri Okrožnem sodišču v Mariboru

• Tanja Pia Metelko, direktorica Inštituta za mediacijo Concordia, mediatorka in trenerka mediatorjev

• Mateja Resnik, odvetnica

• Robert Klun , mediator pri mediacijskem centru podjetja Bolero d.o.o. in pri Višjem sodišču v Kopru

• Jelka Segulin, mediatorka pri Centru za mediacijo Maribor

17.00 Razprava

17.30 Zaključek in pogostitev

Kdaj: 21. januarja ob 15. uri

Kje: Hotel City Maribor, Ulica Kneza Koclja 22, konferenčna dvorana City B, (v pritličju)

Možnost parkiranja: na parkirišču hotela za 1 EUR (potrebna potrditev na recepciji) ali v nakupovalnem središču Europark, kjer je do hotela zgolj sprehod čez most

Prosimo vas, da nam svojo udeležbo potrdite preko prijavnice najkasneje do 17. januarja. Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno.

Vljudno vabljeni!

Več informacij o projektu in konferenci lahko dobite na spletni strani www.zavodpip.si in na telefonski številki 02 234 21 46, kontaktna oseba Tina Kuret.

"Projekt je finančno podprt s strani programa Civilno pravosodje Evropske unije"