O-STA

Zveza za tehnično kulturo Slovenije na Informativi

V petek in soboto, 24. in 25. januarja 2014, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal že tradicionalni vseslovenski sejem o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju Informativa '14. Med pisano paleto razstavljavcev se bo v dvorani Kocka (A2, prostor št. 26) predstavila tudi Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Na razstavnem prostoru Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bodo Zvezi za tehnično kulturo Slovenije družbo delali tudi njeni partnerji.

Tako si boste lahko ogledali razstavo modelarskih modelov, sodelovali na delavnici modelarstva, GRM Novo mesto - center biotehnike in turizma bo predstavljal projekt Eko remediacije, sodelavci OpenLaba bodo stvari tiskali v 3D obliki, v Oblačni šoli boste lahko spoznali projekt Alice, seznanili se boste lahko z vodenjem in stabilizacijo v magnetnem polju ter še mnogo več.

V odprti učilnici bodo tako v petek kot tudi v soboto potekale še različne predstavitve:

9:30-10:00predstavitev 3D programiranja za učence s programom Alice
10:10-10:40predstavitev 3D programiranja za dijake
10:50-11:20predstavitev raziskovalne naloge Vodenje in stabilizacija satelita v magnetnem polju, s katero sta slovenska dijaka sodelovala na mednarodnem srečanju mladih raziskovalcev v Abu Dhabiju
12:00-12:30predstavitev poletne šole kemije in možnosti za udeležbo na mednarodni kemijski olimpijadi
15:00-15:30predstavitev delavnic OpenLaba (samo v petek, 24. januarja 2014)

Za dodatne informacije o dogajanju na razstavnem prostoru ZOTKS vam je na voljo Mija Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si). Vse dodatne informacije o Informativi pa najdete na spletni strani www.informativa.si. Vstop je prost. Se vidimo?

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi.