O-STA

FOOD REVOLUTION- o zdravem kuhanju se bodo učili kuharji

Društvo Planet Zemlja je maja lani začelo aktivno sodelovati s svetovnim gibanjem Food revolution, katerega pobudnik je vrhunski kuharski mojster Jamie Oliver. V sredo, 29. januarja, bo eden izmed dogodkov gibanja izveden v vrtcu Otona Župančiča v Ljubljani.

Projekt Food revolution je namenjen širjenju znanja o zdravi prehrani, pomenu prvinskih surovin in uporabi ostankov hrane pri pripravi jedi. Tokratna delavnica zdravega prehranjevanja pa bo potekala za odtenek drugače. Možnosti priprave jedi iz ostankov, okušanje raznih sestavin, prepoznavanja zelišč in priprave zdravega obroka se bodo namreč učili tisti, ki obroke otrokom v vrtcu tudi pripravijo - kuharji.

V Vrtcu Otona Župančiča prehrani otrok namenjajo namreč veliko pozornosti, saj le-ta predstavlja enega najpomembnejših dejavnikov za nemoten razvoj otroka in za varovanje zdravja. Njihova prizadevanja so usmerjena v zagotovitev zdrave prehrane, ki mora biti obenem uravnotežena, varovalna, pestra in varna. Poleg Tradicionalnega slovenskega zajtrka bodo imeli letos namreč tudi pravi Bio dan, na jedilnik pa so uvrstili tudi "Tedne prehrane po pokrajinah".

Ali bodo kuharji s pomočjo poznavalke skrivnosti vrhunskih kuharskih mojstrov Vesno Budja, ki so jo povabili k sodelovanju člani društva Planet Zemlja, svoje znanje le obnovili ali pa poglobili, bomo videli na jutrišnji delavnici Food revolution.