O-STA

Dobrodelna donacija namesto obdarovanj: Bayer doniral za gradnjo nove šole

Pomoč otrokom s posebnimi potrebami, ki se šolajo v zelo težkih razmerah

Ljubljana, januar 2014 - V okviru vsakoletnih družbeno odgovornih aktivnosti (CSR) smo se v času novoletnih obdarovanj odločili, da v skladu z našim poslanstvom "Science For A Better Life" - Znanost za boljše življenje - del sredstev v vrednosti pet tisoč evrov poklonimo za gradnjo nove osnovne šole za otroke s posebnimi potrebami.

73 otrok, ki danes obiskujejo Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka, preživlja dneve in se izobražuje v zelo starih, dotrajanih prostorih, ki niso primerni niti za bivanje, kaj šele učenje ali posebne terapije, ki bi jih morali obiskovati. Pouk delno poteka v prehodnih učilnicah, nekatere učilnice so povsem brez vode (umivalnika), šola pa nima niti tople vode. Stranišča so dotrajana in neprilagojena za gibalno ovirane otroke, poleg tega sta deško in dekliško stranišče v ločenih nadstropjih in zato deklice koristijo tudi deškega. Po jedilnici, kuhinji in shrambi v kleti se širita plesen in vlaga, gibalno ovirani otroci pa do jedilnice niti ne morejo.

V zadnjih letih v obstoječo stavbo niso vlagali, saj je bilo stanje vedno "tik pred gradnjo nove šole". Da bi pospešili gradnjo nove šole in pripomogli k zbiranju sredstev zanjo, smo zato podprli akcijo, katere častna pokroviteljica je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, z različnimi akcijami pa jo podpirajo tudi v Zvezi poklicnih gasilcev Slovenije.

###

Bayer: Science For A Better Life

Bayer je globalna družba s ključnimi kompetencami na področju varovanja zdravja, prehrane in visokotehnoloških materialov. Kot inovativna družba določa trende na raziskovalno intenzivnih področjih. Izdelki in storitve družbe so namenjeni izboljševanju zdravstvenega stanja in kakovosti življenja ljudi. Hkrati želi skupina ustvariti vrednost z inovacijami, rastjo in visoko donosnostjo. Bayer je zavezan načelom trajnostnega razvoja in deluje kot družbeno in etično odgovoren korporativni državljan. V poslovnem letu 2012 je skupina zaposlovala 110 500 ljudi in ustvarila prodajo v višini 39,8 milijarde evrov. Naložbe v osnovna sredstva so znašale 2,0 milijardi evrov, stroški raziskav in razvoja pa 3,0 milijarde evrov. Za več informacij obiščite www.bayer.com.

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, Tel. 01 581 44 13

E-mail: katja.kresse@bayer.com

Več informacij na www.bayer.si.