O-STA

Z novo mobilno aplikacijo Olaii do najboljših dogodkov v mestu

Najnovejša mobilna aplikacija inovativnega podjetja XLAB odkriva najboljše dogodke v mestu in je na voljo brezplačno v Google Play.

Ljubljana, 11. februar 2014. XLAB, razvijalec in ponudnik oblačnih rešitev za nadzor oddaljenega računalnika in 3D vizualizacijo terena, je izdal novo aplikacijo, namenjeno odkrivanju vseh vrst zanimivih dogodkov v uporabnikovi bližini. Olaii je brezplačna aplikacija za mobilne naprave Android, ki uporabniku na pregleden in sodoben način prikaže koncerte, festivale, lutkovne predstave, stand-up komedije in ostale dogodke, ki se odvijajo v njegovi bližini. Aplikacijo Olaii si lahko brezplačno prenesete preko Google Play ali s skeniranjem kode.

"Aplikacija Olaii vas bo vsak dan opomnila o množici raznovrstnih dogodkov v vaši bližini, tako boste vedno in povsod v toku dogajanja. Hitreje in z lahkoto boste dobili idejo, kam povabiti simpatijo na prvi zmenek ali kam popeljati prijatelje na doživetje nečesa novega. Vaš vsakdan se lahko spremeni iz dolgočasne rutine v vrtiljak zabave in doživetij," uporabnost aplikacije razlaga Boris Savič, vodja razvoja Olaii v podjetju XLAB.

Aplikacija Olaii dogodke uporabniku prikaže kot seznam priporočenih dogodkov, ki ga ustvari glede na aktualnost in popularnost dogodkov ter glede na interese posameznika. Uporabniki si lahko sami uredijo seznam glede na lokacijo, čas in kategorije, vgrajen sistem za dodajanje priljubljenih #hashtagov pa uporabnikom omogoča, da si med seboj pomagajo odkrivati nove, tematsko podobne dogodke. Ker aplikacija zbira dogodke iz celega sveta, je iskanje pravega dogodka, ne glede na to, kje se uporabnik nahaja, nadvse preprosto.

Kljub vsej tehnologiji, ki nam je na voljo, druženje z družino in prijatelji ostaja nekaj, kar ne bi smelo potekati le preko spleta, saj je pristna interakcija na štiri, šest ali več oči tista, ki zapolnjuje in bogati naša življenja. Aplikacija ne stremi k temu, da bi še eno popoldne ostali doma in opravili vse na daljavo, temveč uporabnika želi spodbuditi k bolj dejavnemu življenju.

Aplikacijo si lahko na svoj telefon prenesete preko Google Play ali s skeniranjem kode.

Več o mobilni aplikaciji Olaii:

Spletna stran Olaii - http://olaii.com/

Spletna stran XLAB - http://www.xlab.si/startups/olaii/

Facebook - https://www.facebook.com/olaiiapp

Twitter - https://twitter.com/olaiiapp

Pinterest - http://www.pinterest.com/olaii/