O-STA

XLAB je vstopil v partnerstvo z Microsoft Japan in SB C&S

Direktorji podjetij ISL Online in OceanBridge so obiskali sedež podjetja SB C&S v Tokiu

Ljubljana, 07.08.2019

XLAB bo v partnerstvu z Microsoft Japan in SB C&S (nekdanji SoftBank C&S) na japonskem trgu ponujal svojo programsko opremo za oddaljen dostop in podporo na daljavo v obliki zasebnega oblaka (Managed Private Cloud - MPC) na Microsoftovi strežniški infrastrukturi Azure. Njihova programska oprema IS Online, ki jo uporabniki pohvalijo kot zelo enostavno za uporabo, predstavlja učinkovito in cenovno ugodno možnost za delo na daljavo, ki je na Japonskem vse bolj aktualno.

XLAB, slovensko visokotehnološko podjetje, ki že od leta 2007 uspešno gradi svojo prisotnost na zahtevnem japonskem trgu IT storitev, je pred kratkim sklenilo novo poslovno partnerstvo z uglednima multinacionalnima podjetjema Microsoft Japan in SB C&S. Cilj sodelovanja je velikim japonskim podjetjem ponuditi varno, zanesljivo in cenovno ugodno rešitev, ki bi njihovim zaposlenim omogočila enostavno delo na daljavo ali možnost oddaljene podpore njihovim strankam.

"Partnerstvo s korporacijami kot sta Microsoft in SB C&S, ki je drugo največje javno podjetje na Japonskem po Toyoti, nam veliko pomeni ter pomembno prispeva k samozavestni rasti našega deleža na japonskem trgu. To pa je eden naših ključnih poslovnih ciljev," razlaga Jure Pompe, direktor podjetja XLAB in vodja oddelka ISL Online.

Za XLABove uspehe na Japonskem ima velike zasluge njihov lokalni poslovni partner, podjetje OceanBridge, s katerim XLAB uspešno sodeluje od leta 2007. Inoue Tomoyuki iz podjetja OceanBridge pričakuje, da bo imelo partnerstvo z omenjenima korporacijama učinek že v naslednjem letu: "SB C&S je ugledno podjetje in veseli smo, da smo postali njihov partner. Imajo zelo razvejano in kakovostno prodajno mrežo, zato pričakujemo, da se bo prodaja licenc ISL Online na Japonskem v naslednjem letu povečala za 10 do 20%."

Zadovoljni so tudi pri SB C&S, ki v sodelovanju vidijo možnost za boljšo promocijo dela na daljavo na Japonskem, področju, ki ga zadnjih nekaj let aktivno promovira japonska vlada. "Veseli smo, da lahko v sodelovanju z OceanBridge ponudimo storitve ISL Online Managed Private Cloud na platformi Microsoft Azure," pove Nobuyoshi Sugano, Vodja MD Division v SB C&S.

Oddaljen dostop omogoča delo na daljavo

24. julij je na Japonskem dan dela na daljavo (Telework day). Ta posebni dan je pred dvemi leti določila japonska vlada v okviru širše iniciative preobrazbe japonske delovne kulture. Japonska podjetja želijo spodbuditi, da svojim zaposlenim omogočijo delo na daljavo, od doma ali z druge oddaljene lokacije. Cilj te reforme je zmanjšati prometne obremenitve, s katerimi se srečujejo v večjih japonskih mestih, še posebno v Tokiu, ter omehčati pregovorno zelo strogo delovno kulturo na Japonskem. Podjetjem, ki se bodo odločila za uvedbo sistema dela na daljavo, rešitev ISL Online, ki jo XLAB ponuja skupaj z Microsoftom in SB C&S, predstavlja cenovno učinkovito in tehnološko manj zahtevno alternativo infrastrukturam kot sta VPN ali VDI (Virtual Desktop Infrasctructure).

Kaj ponuja licenca Managed Privat Cloud?

V okviru partnerstva s SB C&S bo XLAB ponujal svojo storitev Managed Private Cloud (MPC) v okolju Microsoft Azure. Ekipa ISL Online in OceanBridge poskrbita za tehnično izvedbo in vzpostavitev zasebnega oblaka z infrastrukturo, ki naročniku omogoča takojšnjo uporabo programske opreme za oddaljeni dostop in podporo na daljavo. Naročnik ne potrebuje svojih strežnikov in sistemskih administratorjev, saj za brezhibno tehnično delovanje storitve ves čas skrbi XLABova ekipa. Gre za cenovno učinkovito rešitev na ključ po meri naročnika. Vsem zaposlenim v podjetju omogoča dostop do službenih računalnikov od koderkoli.

"Licenca MPC vključuje premium podporo in veliko možnosti prilagajanja programske opreme po meri stranke ter integracije v obstoječe sisteme, ki jih stranka že uporablja," dodaja Pompe.

"Pri Microsoft Japan smo predstavili rešitev za delo od doma ISL Online, ki uporablja strežniško infrastrukturo Microsoft Azure. Pričakujemo, da bo storitev, ki jo zagotavljata podjetji OceanBridge in XLAB, pripomogla k veči učinkovitosti korporacij in prispevala k njihovemu poslovnemu razvoju. V sodelovanju s SB C&S in OceanBridge si bomo pri Microsoft Japan prizadevali, da bi čimveč podjetij reorganiziralo svoje poslovanje preko Microsoftovega oblaka," komentira Taeko Yamamoto, izvršni urad, višji vodja trženja podjetja pri Microsoft Japan.

O podjetju XLAB in rešitvah ISL Online

Slovensko podjetje XLAB s programsko rešitvijo ISL Online sodi med pionirje na globalnem trgu rešitev za oddaljeni dostop in podporo na daljavo. Izdelke ISL Online že od leta 2003 ponuja IT strokovnjakom in tehnikom v klicnih centrih podjetij v več kot 100 državah. Stranke se lahko odločijo za uporabo ISL Online storitev v oblaku (Cloud License), velika podjetja pa se pogosto odločijo za nakup lastnega ISL Online strežnika (Server License), kar jim zagotavlja popolno zasebnost, neodvisnost in številne možnosti prilagajanja.

Kontakt:
Barbara Viškovič
XLAB d.o.o.
barbara.viskovic@xlab.si