O-STA

ISL Light iOS omogoča delitev zaslona na iPhonu in učinkovito podporo na daljavo

Postopek delitve zaslona na iPhonu
Oddaljena podpora za iPhone in iPad

Slovensko visokotehnološko podjetje XLAB je pred kratkim izdalo posodobljeno aplikacijo ISL Light iOS, ki omogoča, da se s kateregakoli računalnika, Windows, Mac ali Linux povežete z iPhonom ali iPadom, ki uporablja iOS 11, in pogledate na zaslon oddaljene naprave ter svojim strankam ponudite tehnično podporo na daljavo. Aplikacija je na voljo v App Store.

XLAB svoje programske rešitve za oddaljen dostop in oddaljeno podporo ISL Online razvija že od leta 2003 in se z njimi uvršča ob bok vodilnim ponudnikom na tem področju. Zadnja posodobitev je prinesla že dolgo pričakovano funkcijo, ki omogoča delitev zaslona mobilne naprave iOS. Aplikacija je v App Storu na voljo brezplačno. Stranka, ki vstopa v sejo, ki jo je ustvaril svetovalec, si na svoj telefon ali tablico brezplačno prenese aplikacijo ISL Light in se preko nje poveže s svetovalcem ter mu omogoči vpogled na zaslon svoje mobilne naprave iOS.

Kako delimo zaslon na iPhonu in iPadu?

Svetovalec najprej začne sejo oddaljene podpore na svojem računalniku in svoji stranki sporoči številko seje. Ta naj najprej preveri, ali ima v svoji nadzorni plošči (Control Center) funkcijo "Screen Recording", če ne, naj jo doda: Settings => Control Center => Customise Controls => Screen Recording, ki jo doda s pritiskom na gumb "+".

Nato stranka odpre ISL Light iOS, vpiše številko seje ter pritisne "Vstopite v sejo". Povleče "Control Center" navzgor in drži gumb "Screen Recording" (snemanje sej). Izbere "ISL Light" in pritisne "Start Broadcast"(začni predvajati).

Postopek delitve zaslona na iPhonu.

Svetovalec tako dobi vpogled na zaslon oddaljenega iPhona ali iPada stranke in ji lahko svetuje pri reševanje težave. Svetovalec nima nadzora nad mobilno napravo, temveč ga vodi stranka in prikazuje, kar želi.

Vsestranska aplikacija za podporo na daljavo

ISL Light iOS je aplikacija za oddaljeni dostop in podporo, ki deluje v obe smeri. Torej, z računalnika lahko preko WiFi, 3G ali LTE povezave dostopamo do mobilnih naprav in obratno, z mobilne naprave se lahko povežemo z računalnikom kjerkoli po svetu in z njim upravljamo na daljavo.

Uporabnik z licenco ISL Online lahko sejo začne z računalnika z namizno aplikacijo ali neposredno na spletu po prijavi v svoj uporabniški račun. Ali uporabi mobilne aplikacije, poleg iOS, še Android in Windows 10 Mobile. Vse povezave so izjemno varne, saj se uporablja 256-bitno šifriranje AES.

Zaradi visoke varnosti, zanesljivosti storitve in enostavne uporabe izdelke ISL Online uporabljajo tudi banke, vladne institucije in velike korporacije po vsem svetu.

Več informacij:

www.islonline.com

https://www.islonline.com/mobile/remote-support-ios.htm

https://itunes.apple.com/app/isl-light/id427579815