O-STA

Priznana angleška IT revija dodelila najvišjo oceno slovenskemu produktu ISL Online

Na testu programske opreme za dostop do oddaljenih računalnikov, ki ga je izvedla priznana angleška IT revija PC Pro, se je najbolje odrezalo programsko orodje ISL Online. Program, ki ga razvija slovensko visokotehnološko podjetje XLAB, je prejel pet od petih zvezdic in priporočilo s strani urednika "ITPro Editors' Choice".

ISL Online je varno in zanesljivo programsko orodje za podporo na daljavo, s katerim lahko uporabnik ponudi tehnično podporo svojim strankam. Omogoča dostop do oddaljenih naprav od koderkoli in pogled na oddaljeni zaslon ter nadzor oddaljenega računalnika ali mobilne naprave. Orodje ISL Online, ki ga za oddaljeno pomoč strankam uporabljajo IT strokovnjaki iz več kot 100 držav, je avtor recenzije Dave Mitchell označil za vrhunsko in jo opisal kot "cenovno zelo učinkovito programsko opremo za podporo na daljavo, ki je enostavna za uporabo, vsestranska in varna".

V svojem neodvisnem članku "Kako izbrati pravo orodje za podporo na daljavo" želi bralcem pomagati pri izbiri pravega izdelka, pri čemer se osredotoča na varnost, dostop do oddaljenih računalnikov brez posrednika, možnosti gostovanja, nabor funkcij, delovanje na različnih operacijskih sistemih in ceno. V članku predstavi štiri tovrstne izdelke, ki sodijo med vodilne na trgu. Upoštevajoč kriterije, ki jih je določil, je bil ISL Online edini program, ki je prejel vseh 5 zvezdic ter priporočilo urednika.

"Priznanje s strani uveljavljene računalniške revije kot je PC Pro nam veliko pomeni in nam je v spodbudo, da bomo še naprej zagotavljali varno in sodobno programsko opremo za dostop in podporo na daljavo, ki IT oddelkom po svetu pomaga pri hitrem reševanju težav in vzdrževanju brezhibnega delovanja kritičnih računalniških sistemov," je povedal Jure Pompe, direktor XLABa ter vodja oddelka ISL Online.

Na spletnem portalu IT Pro lahko preberete celotno recenzijo izdelka ISL Online >> https://www.itpro.co.uk/software/32142/isl-online-review-a-stellar-remote-support-product

Varna Remote Desktop Protocol (RDP) seja preko interneta z ISL Online

V podjetju XLAB ne počivajo na lovorikah, v tem mesecu so namreč izdali novo različico programske opreme ISL Online, ki omogoča vzpostavitev povezave RDP v lokalnem in oddaljenem omrežju.

Nova različica programske opreme omogoča uporabniku, da upravlja s svojimi ISL Online, RDP in SSH sejami s skupnega vmesnika. Vzpostavi lahko Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP) ali Secure Shell (SSH) seje med svojim lokalnim računalnikom in oddaljenimi računalniki izven lokalnega omrežja, brez predhodnega vzpostavljanja VPN povezav ali spreminjanja nastavitev požarnega zidu.

Kaj je protokol za oddaljeno namizje (RDP) in kako ga zaženemo preko ISL Online?

Remote Desktop Protocol ali protokol za oddaljeno namizje je razvil Microsoft. Omogoča povezovanje z osebnim računalnikom, ki deluje v istem lokalnem omrežju (LAN). Ker gre za povezavo tipa vsak z vsakim (angl.: peer-to-peer), je potreben neposreden dostop do oddaljenega računalnika prek lokalnega omrežja. Če se računalnik ne nahaja v lokalnem omrežju, bi morali, če bi se hoteli z njim povezati, najprej vzpostaviti Virtual Private Network (VPN) ali nastaviti posredovanje vrat na usmerjevalniku (angl.: router) oziroma požarnem zidu. Nova različica ISL Online pa omogoča RDP povezavo z računalnikom Windows, ki se nahaja izven lokalnega omrežja, brez uporabe VPN-ja in brez sprememb požarnega zidu. ISL Online namreč uporablja tehniko tuneliranja (tunnelling), ki omogoča vzpostavljanje sej RDP med računalniki v lokalnem omrežju in izven njega.

Do več informacij glede nove različice programske opreme ISL Online lahko dostopate tukaj >> https://www.islonline.com/rdp.htm