O-STA

Podjetje XLAB organizira praktično delavnico avtomatizacije z orodjem Ansible

grafika

Upravljanje kompleksnih in dinamičnih IT okolij ni več mogoče brez IT avtomatizacije, ki IT ekipe razbremeni ponavljajočih se opravil, povečuje produktivnost in učinkovitost, zmanjšuje možnost napak in omogoči, da z obstoječimi viri storite več.

Med množico orodij za avtomatizacijo IT infrastrukture in procesov zaradi svoje zmogljivosti in preproste uporabe vse bolj izstopa orodje Ansible podjetja Red Hat, saj z njim hitro poenostavimo upravljanje še tako kompleksnih struktur. Ansible je odprtokodno orodje, s katerim lahko avtomatiziramo praktično vse - od upravljanja konfiguracij operacijskih sistemov in mrežne opreme, namestitve aplikacij, orkestracije, do varnosti. Njegova največja prednost je, da za uporabo ne potrebujete programerskega znanja, saj uporablja lahko berljiv, naraven jezik avtomatizacije, ki ga razumejo tako ljudje kot računalniki.

Želite izvedeti več o tem, zakaj Ansible, kaj zmore, kako deluje in se s pomočjo strokovnjakov naučiti kako ga uporabljati? Podjetje XLAB organizira brezplačno delavnico o avtomatizicaiji z orodjem Ansible, ki bo potekala 12. maja 2022, od 9.00 do 13. ure v prostorih podjetja (Tehnološki park, Pot za Brdom 100, Ljubljana). Udeleženci se bodo spoznali z orodjem Ansible, videli kaj vse lahko avtomatizirajo z njim in se na podlagi konkretnih primerov naučili osnov njegove uporabe.

Delavnica je namenjena sistemskim administratorjem, DevOps inženirjem in sistemskim inženirjem za omrežja in varnost, ki še nimajo izkušenj z Ansiblom. Na delavnici bo uporaba Ansibla prikazana na primeru Linuxa. Za več informacij in prijavo obiščite spletno stran dogodka.

Več o XLABu

Visokotehnološko podjetje XLAB, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter podatkovne analitike, je na področju IT avtomatizacije v svetovnem merilu eden največjih strokovnjakov za Red Hat Ansible. Tesno sodeluje s produktno ekipo, ki razvija orodje Ansible, in kot uradni tehnološki in poslovni partner podjetja Red Hat pomaga pri vpeljavi avtomatizacije v vse pore organizacije na enostaven in učinkovit način ter izobražuje njihove ekipe, da samostojno izvajajo procese avtomatizacije.