O-STA

KARAVANA VARNE KEMIJE na Škofijski gimnaziji

Na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani se bo v ponedeljek, 10. 3. 2014, ustavila Karavana varne kemije, projekt, ki v organizaciji društva Planet Zemlja potuje že od leta 2010, svetovnega leta kemije. To bo že letošnji šesti postanek priljubljene karavane, slušatelji pa bodo tokrat tako dijaki kot profesorji. Predavateljica, ki bo tudi tokrat na zanimiv in širši javnosti razumljiv način dokazala, da življenja brez kemije ni, da pa se lahko s primernim znanjem izognemo vplivom prevelikih odmerkov le-te in posledično škodljivih vplivov na naše telo, bo Tatjana Kruder, univ. dipl. inž. živilske tehnologije.

Ali ste vedeli, da ženska, ki se dnevno povprečno neguje, na leto porabi med 3,5 do 5 kg kozmetičnih izdelkov? Mila, sredstva za tuširanje, šamponi, kreme, šminke...pa vsebujejo celo vrsto parabenov ki povzročajo alergije in motijo hormonsko ravnovesje.

Verjamemo, da bo tudi tokratno izvajanje vzbudilo veliko zanimanja, pozornosti ter vprašanj in bo mladim pustilo nekaj novega, koristnega znanja.