O-STA

Sberbank organizira mednarodno študentsko tekmovanje v managementu

Od aprila do junija 2014 bo na svetovnem spletu potekalo tekmovanje Banks battle, v okviru katerega bodo študenti lahko pokazali svoje managerske sposobnosti. Tekmovalci se bodo morali izkazati v upravljanju in vodenju virtualne banke.Tekmovanje, ki ga organizira Sberbank, poteka v virtualnem gospodarskem okolju in temelji na kompleksni računalniški simulaciji poslovnih procesov komercialne banke. S tem so tekmovalcem zagotovljene realistične okoliščine ter enaki pogoji sodelovanja.

Lani tri ekipe iz Slovenije v polfinalu

Spletno tekmovanje v organizaciji banke Sberbank se tokrat odvija že četrtič zapored. Lani so se ga poleg študentov iz Rusije, držav regije SND in Kazahstana prvič udeležile tudi ekipe iz Avstrije, Slovaške, Češke, Madžarske, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Turčije - in to izjemno uspešno. Na tekmovanju, na katerem je sodelovalo štiri tisoč udeležencev in tisoč ekip iz 13 držav, je Hrvaška ekipa osvojila 3. mesto (Sberbank Hrvaška je svojo ekipo nagradila s 3-mesečnim plačanim pripravništvom v banki). Iz Slovenije je na lanskoletnem tekmovanju sodelovalo 20 ekip in kar tri so se uvrstile v polfinale.

Ekipe, vsako sestavljajo trije do štirje študenti, bodo razvijale konkurenčne strategije ter jih uresničevale v virtualni banki, kar zahteva strokovno znanje. Študenti bodo sprejemali managerske odločitve, analizirali finančna poročila ter se pridružili vodilnim managerjem pri vodenju banke za virtualno obdobje štirih let.

Najboljših 10 na finalni obračun v Moskvo

Tekmovanje Banks battle 2014 se bo začelo s predtekmovanjem, ko se bodo oblikovale skupine po deset ekip. Najboljše ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v naslednji krog tekmovanja. Deset najboljših ekip se bo junija 2014 na finalu v Moskvi potegovalo za prvo mesto.

Glavna nagrada, ki jo bo prejela zmagovalna ekipa, je enotedensko študijsko potovanje v eno od svetovnih finačnih središč v avgustu 2014, kjer se bodo člani ekipe udeležili strokovnih ekskurzij in seminarjev ter obiskali najuspešnejše finančne institucije. Sodelovanje na tekmovanju je za študente hkrati tudi velika priložnost, da svoja znanja in kompetence predstavijo morebitnim bodočim delodajalcem.

Sberbank kot zaželen zaposlovalec

"Sberbank Europe išče posameznike, ki verjamejo vase in želijo postati gonilna sila sprememb; posameznike, ki hočejo ustvariti nekaj novega in so polni strasti in pionirskega duha. Tovrstna tekmovanja so za nas kot zaposlovalca odlična priložnost, da spoznamo študente, ki so potencialni vodje," pravi Mark Arnold, predsednik uprave Sberbank Europe AG. Tekmovanje Banks Battle skupaj organizirata največja ruska banka in Ruska predsedniška akademija za državno gospodarstvo in javno upravo.

Na tekmovanju lahko sodelujejo študenti dodiplomskega ali podiplomskega študija katere koli smeri, stari med 18 in 25 let. Prijavijo se lahko na spletni strani www.banksbattle.com, kjer so objavljene tudi vse ostale informacije o tekmovanju (pogoji sodelovanja, pravila igre, časovni okvir tekmovanja ...).

Rok za prijavo je 7. april 2014.

____________________________________________________________________________

Sberbank banka d.d.

Sberbank d.d. posluje na slovenskem trgu že dve desetletji. S svojimi 12 poslovalnicami smo prisotni v osmih slovenskih krajih. Bilančna vsota je na dan 31.12.2013 znašala 1,478 milijarde EUR, v podjetju je bilo na ta dan zaposlenih 249 oseb.

Spletna stran: www.sberbank.si

Sberbank Europe AG

Sberbank Europe AG upravlja bančno mrežo devetih univerzalnih bank v osmih državah Srednje in Vzhodne Evrope: na Slovaškem, Češkem, Madžarskem, Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Ukrajini. Skupina obsega 280 poslovalnic in zaposluje okoli 4.500 ljudi (na dan 31. 12. 2013).

Spletna stran: www.sberbank.at

Sberbank

Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in upravlja skoraj tretjino vseh sredstev v ruskem bančnem sektorju. Ustanovila jo je ruska centralna banka, ki s 50-odstotnim deležem plus eno delnico ostaja največji delničar banke. Preostanek delničarjev predstavlja več kot 245.000 ruskih in mednarodnih podjetij in individualnih vlagateljev. Sberbank ima prek 19.000 poslovalnic, ki predstavljajo največjo mrežo poslovalnic v Rusiji. Banka ima podružnice v 20 različnih državah v regiji držav SND ter v Srednji in Vzhodni Evropi.

Banka ima splošno bančno licenco št. 1481, ki jo je izdala Centralna banka Ruske federacije.

Spletna stran: www.sberbank.ru

Kontaktna oseba

LEON ŠIKOVEC

Tel.: 01/ 53 07 606

Elektronski naslov: leon.sikovec@sberbank.si

ali modra številka: 080 22 65

Spletna povezava: www.sberbank.si