O-STA

Jana Benčina Henigman nova predsednica uprave Sberbank d.d.

Na čelu Sberbank banke d. d. je od 18. januarja 2021, po pridobitvi licence s strani Banke Slovenije in ECB, Jana Benčina Henigman. Na tem mestu je nasledila Gašparja Ogrisa-Martiča, ki je svoj mandat zaključil novembra 2020 in prevzel nove naloge na sedežu skupine Sberbank Europe na Dunaju.

Jana Benčina Henigman je svoje več kot 20-letne bančne izkušnje pridobila v različnih mednarodnih bančnih skupinah: Societe Generale, Bank Austria Creditanstalt, HypoVereinsbank, Unicredit banki, kjer je bila kot članica uprave pristojna za poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo, ter v NLB Skupini, kjer je bila zadolžena za upravljanje NLB Skupine in koordinacijo razvojnih iniciativ in vsebinskih področij na ravni članic skupine. V tem času je bila tudi članica upravnega odbora NLB Banke Beograd, NLB Banke Podgorica in članica nadzornega sveta NLB Vita. Njeno ključno vodilo je osredotočenost na stranke, razvoj sodobnih poslovnih rešitev, ki omogočajo odlično uporabniško izkušnjo in dolgoročno partnerstvo.

Jana Benčina Henigman bo v upravi skrbela za poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo, finančne trge, pravno ter področje kadrovskih virov.

_____________________________________________________________________________________________

Sberbank d. d.

Sberbank banka d. d. se na slovenskem bančnem trgu med 10 bankami uvršča po bilančni vsoti na 7. mesto in na 10. mesto po pregledu letnih poslovnih rezultatov pred davki (na dan 30. september 2020).

Od 15. februarja 2012 je članica bančne skupine Sberbank. Mednarodna mreža nam omogoča zagotavljanje finančne podpore svojim strankam ne samo v Sloveniji, kjer smo prisotni z 12 poslovalnicami v 8 slovenskih mestih, ampak tudi pri poslovanju v tujini.

Na 30. september 2020 je bilančna vsota banke znašala več kot 1,90 milijarde EUR, kapitalska ustreznost pa je bila 18,27 %, kar kaže na visoko raven varnosti in stabilnosti banke.

Spletna stran: www.sberbank.si

Kontaktna oseba

LEON ŠIKOVEC

Tel.: 01/ 53 07 606

Elektronski naslov: leon.sikovec@sberbank.si

ali modra številka: 080 22 65

Spletna povezava: www.sberbank.si