O-STA

Turisti na obisku pri dijakih turizma in gostinstva

Da je hrana od nekdaj privabljala ljudi k sebi, je dejstvo ki ga dandanes s pridom izkoriščajo najrazličnejše panoge. Tudi turizem. Zato bo danes v okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto, dijakom drugega letnika gastronomije, na temo trajnostnega turizma predavala direktorica zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, Jana Apih.

Kot je povedala njihova mentorica Marija Turk so se dijaki v prvem letniku učili osnov turizma, od predavateljice pa pričakujejo da jih bo navdušila nad tem, da je turizem za mlade dijake panoga prihodnosti. Zanimivo bo torej prisluhniti razmišljanju in praksam doma in po svetu o tem, kako pomemben vzvod turizma je hrana in kako pomembno je tudi v tem segmentu, racionalnost združiti s tradicijo.

Dober primer domače prakse je gotovo projekt Kilometer 0, ki ga je leta 2011 uvedla Izola in tako z njim postala prepoznavna in priljubljena destinacija za gurmane. V okviru projekta namreč s pomočjo lokalnih skupnosti in lokalnih turističnih ponudnikov obiskovalcem na inovativen način približujejo avtohtono in avtentično gastronomsko ponudbo Izole in izolskega podeželja.

Za več informacij smo vam na voljo na naslovu natecaj@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.