O-STA

Dan za spremembe 2014

Zavod PIP (Regionalno stičišče NVO Podravja) se pridružuje akciji Dan za spremembe, ki bo potekal v soboto 5. Aprila 2014 in katerega pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.

Letošnji odziv za sodelovanje v akciji je izjemen. Prijavljenih je 126 skupnostnih akcij v več kot 30 slovenskih krajih. Sodelovalo bo 24 občin, 75 osnovnih in srednjih šol, 13 vrtcev, 260 organizacij ter 22 podjetij. Akcije bodo odgovarjale na aktualne težave in potrebe v skupnosti. Na ta dan bodo tisoči prostovoljcev pomagali posamezniku, ki se je znašel v stiski, reševali določen skupnostni problem ali pa poskrbeli za prijetnejšo okolico, iz katere izhajajo.

Zavod PIP se je kot regionalno stičišče nevladnih organizacij v Podravju povezal z Zavodom Nazaj na konja iz Cirkovcev. Na javni prireditvi v občini Kidričevo bo občanom, predstavnikom lokalne samouprave in nevladnim organizacijam predstavljena pobuda za oblikovanje fundacije iz katere se bodo lahko v prihodnje črpala sredstva za sofinanciranje dodatnih obravnav in aktivnosti, ki so nujne za ohranjanje in izboljšanje kvalitete življenja otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami, oseb s težavami v duševnem zdravju in oseb iz socialno ogroženih družin, ki imajo stalno prebivališče v občini Kidričevo. Namen akcije je razviti model tovrstne fundacije in ga v prihodnosti prenesti tudi v druge občine v Sloveniji.

Dogodek bo v spremljevalnem programu obiskovalcem ponudil različne aktivnosti, predstavile pa se bodo tudi nevladne organizacije iz Občine Kidričevo.

Zavod PIP

Regionalno stičišče NVO Podravja

Za dodatne informacije vam je na voljo Metka Demšar Goljavšček (041 976 403)