O-STA

Tudi Šmarje so čez poletje dobile

Šmarje pri Jelšah, 3. oktobra - Danes so petrolovci v Šmarjah tudi uradno odprli nov bencinski servis, ki je bil na desni strani ceste proti Mestinju zgrajen čez poletje. Na mestu nekdanjega objekta je slabih treh mesecih zrasla sodobna postojanka regionalnega tipa s Hip-Hop prodajalno in avtopralnico, v katero je Petrol investiral okrog 350 milijonov tolarjev. Tradicionalni otvoritveni ček prijaznost je bil tokrat namenjen lokalni godbi na pihala.

V primerjavi z nekdanjim objektom na novo zgrajeni servis odlikuje zlasti tehnološko in ekološko dovršeno podzemlje ter bistveno večji prodajni prostor in z njim povezana širša ponudbena paleta izdelkov in storitev.

Servis je opremljen s petimi podzemnimi rezervoarji skupne zmogljivosti 250 kubičnih metrov. Rezervoarji so dvoplaščni in opremljeni z vsemi varovalnimi mehanizmi proti morebitni prepolnitvi ali izlitju goriva, pa tudi s tako imenovanim sistemom zaprtega točenja, ki onemogoča izpust hlapov v ozračje.

Točilno ploščad sestavljajo trije otoki z osmimi agregati, na katerih je mogoče dobiti vse vrste goriva; poleg najbolj prodajanega NMB 95 tudi 98-oktansko in dizel gorivo. Ponudba servisa vključuje tudi tudi ekstra lahko kurilno olje za ogrevanje in gospodinjski plin v jeklenkah.

Prodajalna servisa je povečana na 60 kvadratnih metrov, založena pa je s približno 2.000 artikli Petrolove standardne ponudbe trgovskega blaga, ki po novem vključuje tudi tako imenovani Hip-Hop asortiman s sveže pečenim pecivom. Prodajni prostor je opremljen še z avtomatom za kavo, telefonsko govorilnico in bankomatom. V dodatno ponudbo servisa sodi tudi sodobna portalna avtopralnica s prostorom za notranje čiščenje vozil.

Gre za franšizni bencinski servis, na katerem je zaposlena petčlanska ekipa, ki jo vodi Marjan Andrlon. Servis med tednom obratuje od 6. do 22. ure, ob nedeljah pa od 7. do 20. ure. Otvoritveni trak sta v družbi najožjih poslovnih partnerjev točno opoldne simbolično prerezala župan Jože Čakš in predsednik uprave Janez Lotrič.