O-STA

Mercator in Petrol podpisala pogodbo o poslovnem sodelovanju

Ljubljana, 24. november - Družbi Mercator in Petrol že vrsto let uspešno poslovno sodelujeta na posameznih poslovnih področjih. Ker želita dosedanje uspešno poslovanje poglobiti, sta predsednika uprav danes podpisala pogodbo o poslovnem sodelovanju, s katero bosta družbi dosedanje sodelovanje zaokrožili na področjih trgovine, izgradnje bencinskih servisov in uporabi plačilnih kartic.

Cilj sklenjene pogodbe je kupcem zaokrožiti ponudbo in jim olajšati nakupovanje po ugodnih cenah z dodatnimi ugodnostmi na vseh trgih, kjer trenutno poslujeta; v Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji in Črni gori.

Po tej pogodbi bo Petrol v prihodnje povečal nabave blaga široke potrošnje pri Mercatorju, ta pa bo proizvode iz nafte kupoval pri Petrolu.

Mercator se je s pogodbo obvezal, da bo na določenih lokacijah, kjer ima ali pa bo zgradil Mercatorjeve centre, zagotovil Petrolu možnost uporabe stavbnih zemljišč za gradnjo bencinskih servisov. Analize dosedanjega poslovanja so pokazale, da bosta družbi na ta način bolje izkoristili sinergične učinke.

Partnerja sta se s pogodbo ravno tako zavezala, da bosta kupcem na svojih prodajnih enotah zagotovila možnost plačila blaga s kartico Mercator Pika in Petrolovo kartico Magna. To dejansko pomeni, da bodo lahko v prihodnjem letu imetniki katerekoli od navedenih kartic kupovali in zbirali točke zvestobe v katerikoli Mercatorjevi oz. Petrolovi poslovalnici. Ker projekt temelji na poenotenem informacijskem razvoju, lahko pričakujemo, da bo kupcem tovrstna ugodnost omogočena v drugi polovici prihodnjega leta.

Po podpisu pogodbe sta oba predsednika uprav, Zoran Janković in Janez Lotrič, sklenila: "Zavedava se pomembnosti danes sklenjenega partnerstva, ki bo gotovo vplivalo na še večje zadovoljstvo naših kupcev. Ti so in bodo ostali v središču našega delovanja, zato lahko prve ugodnosti za naše kupce, pričakujemo kmalu, najkasneje v drugi polovici prihodnjega leta."