O-STA

V Krškem navdušeni nad peko kruha

Da je domače in lastno narejeno nedvomno najboljše in, še pomembneje, najbolj cenjeno, so izkusili otroci in vzgojiteljice v vrtcu Krško, ki so znotraj natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec v letošnjem šolskem letu že petkrat gostili delavnico "Od zrna do kruha". Tako so do sedaj mesili in pekli svoje lastne hlebčke tako najmlajši varovanci vrtca kot tudi že predšolski otroci. S tem pa delavnica v tej regiji še ni zaključena. Naslednji teden bo namreč skorjico na svojih kruhkih zapeklo še 21 otrok iz vrtca v Krškem.


V četrtek, 17. aprila, bo že šestič zapored potekala delavnica z naslovom "Od zrna do kruha", ki jo bo izvedla poznavalka slovenskega izročila Tanja Gobec iz zavoda Etno eko.

Gre za projekt, ki je del natečaja že od samega začetka in je iz leta v leto bolj priljubljen med zavodi. "Otrokom je najbolj všeč, da lahko sami ustvarjajo in da so pravzaprav vpleteni v celoten proces peke kruha. Prav prijetno jih je gledati, kako čakajo na svoj hlebček kruha", je svoja opažanja strnila izvajalka delavnice Tanja Gobec in nam zaupala, da je najboljši kruh narejen iz sveže zmletih zrn pire.

Več informacij je na voljo na naslovu info@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.

V priponki prilagamo tudi fotografijo, ki jo ob morebitni objavi novičke lahko uporabite brez omejitve avtorskih pravic.