O-STA

Na slovenski trg prišla Aspirin® Zipp in krema za lajšanje srbečice Bepanderm®

Ljubljana, 14. april 2014 - Mednarodno podjetje Bayer d.o.o. je danes predstavilo dva nova izdelka, ki spadata v skupino izdelkov brez recepta.

Z novim Aspirinom hitreje proti bolečini

Da bi bilo premagovanje bolečin še enostavnejše, se je klasičnemu Aspirinu, ki nam že 115 let lajša bolečine in znižuje telesno temperaturo, pridružil Asprin® Zipp. Aspirin® Zipp je v obliki zrnc, ki jih lahko vzamemo brez vode. Zaradi svoje oblike učinkuje zelo hitro in je enostaven za uporabo. Edinstvena oblika zdravila za lajšanje različnih vrst bolečin ima okus kole in pomaranče. Zrnca si preprosto stresemo v usta, kjer se hitro raztopijo v slini. Zaradi rahlo šumečega delovanja zrnc pride do povečanega nastajanja sline v ustih in posledično do takojšnjega refleksa požiranja. Oblika omogoča tudi hitrejšo biorazpoložljivost in tako deluje zelo hitro.

Aspirin® Zipp deluje že v 20 minutah po zaužitju. To pomeni, da je najvišja plazemska koncentracija aktivne učinkovine acetilsalicilne kisline v krvi dosežena več kot 30 odstotkov hitreje, Cmax pa je 50 odstotkov višja v primerjavi z običajnimi tabletami Aspirina[i]. Aspirin deluje ne-le protibolečinsko, ampak tudi protivnetno. Več kot 90 odstotkov uporabnikov je v raziskavi[ii] prenašanje zdravila Aspirin® Zipp ovrednotilo z ocenami zelo dobro in dobro.

Odrasli lahko vzamejo 1 do 2 vrečici (500 do 1000 mg), ki ju bolnik lahko ponovno vzame čez 4 do 8 ur. Največji dnevni odmerek je 8 vrečic (4000 mg acetilsalicilne kisline), za mladostnike, stare več kot 12 let, je priporočen enkratni odmerek 1 vrečice.

Aspirin® Zipp je zaradi enostavne uporabe in hitrega učinkovanja odlična rešitev za odpravo različnih bolečin, kjerkoli že ste.

Bepanderm za lajšanje srbečice in atopijskega dermatitisa

Zunanja plast naše kože opravlja dvojno funkcijo: kožo ščiti pred zunanjimi viri draženja in ohranja optimalno navlaženost. Okvarjena funkcija kožne pregrade je eden ključnih dejavnikov pri nastanku srbečice. Praskanje srbeče kože povzroča dodatne poškodbe

zunanje plasti kože, ki vodijo v začarani krog "srbenja in praskanja". Rdečica na koži in srbečica imata lahko veliko vzrokov: izsušenost kože, pogoste kožne bolezni, kot je denimo atopijski dermatitis ali alergijske kožne reakcije. Ko koža izgubi vlago, postane suha, krhka in sčasoma na njej nastanejo razpoke. Mikroorganizmi in alergeni lahko skozi razpoke vstopajo v kožo, pri tem pa se pojavita vnetje in srbenje. Praskanje stanje dodatno poslabša, zato običajno pride do začaranega kroga srbenja in praskanja.

Krema za lajšanje srbečice Bepanderm® nežno in učinkovito uravnovesi kožno pregrado ter pomaga pri odpravi začaranega kroga srbenja in praskanja, ki nastane kot posledica suhe kože, atopičnega dermatitisa, ekcema ali alergijskih reakcij. Bepanderm® krema za lajšanje srbečice ne vsebuje dišav in konzervansov z znanim dražečim delovanjem. Srbečico lajša na tri načine, in sicer tako, da posnema našo kožo z inovativno lipidno lamelarno tehnologijo, ki zagotavlja vnos lipidov (npr. ceramidov) z lamelarno strukturo, podobnim lipidom v kožni pregradi, s fiziološkimi sredstvi za ohranjanje vlage poveča vlaženje ter koži zagotavlja naravne negovalne lipide.

Bepanderm® krema vsebuje ceramide - koži naravne negovalne lipide in fiziološka vlažilna sredstva (dekspantenol, glicerin), ki pomagajo obnavljati kožo. Ne vsebuje kortizona, zato je varna za uporabo tudi pri dojenčkih, vendar je pri dolgotrajni uporabi ali uporabi na večjih površinah potreben posvet z zdravnikom. Bepanderm® krema se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem. Idealna je tudi za uporabo pri starejših osebah in dobro služi tudi kot osnovna nega pri osebah z blagim atopijskim dermatitisom.

O družbi Bayer HealthCare

Skupina Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na področjih varovanja zdravja, kmetijstva in visokotehnoloških materialov. Bayer HealthCare, podskupina družbe Bayer AG z letnim prometom v višini 18,9 mlrd EUR (2013), je ena vodilnih svetovnih inovativnih družb na področju varovanja zdravja in proizvodnje zdravil s sedežem v nemškem Leverkusnu. Podskupina opravlja globalne dejavnosti v štirih poslovnih enotah: Animal Health (veterinarska zdravila in izdelki za nego živali), Consumer Care (zdravila, ki se izdajajo brez recepta, in prehranska dopolnila), Medical Care (medicinski pripomočki) in Pharmaceuticals (zdravila, ki se izdajajo na recept). Cilj družbe Bayer HealthCare je izumiti, razviti, proizvesti in tržiti izdelke za izboljšanje zdravja ljudi in živali po vsem svetu. Družba Bayer HealthCare ima 56.000 zaposlenih po vsem svetu (31. 12. 2013), in sicer v več kot 100 državah. Za več informacij obiščite www.healthcare.bayer.com.

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13

e-pošta: katja.kresse@bayer.com

Za več informacij obiščite www.bayer.si.


[i] Farinelli I. Marteletti P. Aspirin and tension-type headache. J Headache Pain 2007; 8: 49-55.

[ii] Theurer C. Gessner U. Rasche und effektive Wirkung bei Kopfschmerzen. Pharm Ztg 2012; 157 (14): 54-57.

Theurer C. Gessner U. Rasche und effektive Wirkung bei Kopfschmerzen. Pharm Ztg 2012; 157 (14): 54-57.