O-STA

Gambit trade postal Microsoft Gold Partner

"Čeprav se večini zdi, da ljudje in organizacije z vsakim dnem težje dohajamo hiter razvoj na področju informatike in komunikacij, nekateri dokazujemo, da nam plavanje v deroči reki svetovnega e-poslovanja ne predstavlja posebnih težav. Še več, v teh vročih časih nam je to celo v veselje." S to izjavo je novico o razširitvi sodelovanja Gambit trade s korporacijo Microsoft pospremil Aljoša Domijan, predstavnik skupine Gambit trade.

Gambit trade se je pred leti med prvimi v regiji odločil za uporabo Microsoft Site Commerce strežnika kot osnove za razvoj rešitve za elektronsko trgovanje. Njihova ponudba danes obsega e-trgovino namenjeno poslovanju podjetij s potrošniki, podjetij z zaposlenimi ter podjetij med seboj, katere tržijo pod skupno blagovno znamko EnaA. Le te na naslovu www.gambit.si tudi sami uporabljajo za v času manjšega povpraševanja po računalniški opremi še kako potrebno nižanje stroškov poslovanja ter razvijanje dolgoročnih odnosov s kupci.

Razvojna ekipa je v zadnjih letih v rešitev vključevala nove možnosti po meri trgovcev in kupcev. Spremenila se je tudi platforma. Nove EnaA e-trgovine bodo za svoje delovanje že uporabljale strežnik MS Commerce 2000, ki zagotavlja praktično vse, kar potrebuje trgovec: preprosto urejanje prodajnih polic, upravljanje z reklamnimi pasicami, varno plačevanje s kreditnimi karticami, vodenje promocijskih akcij, sezonske in druge popuste ter individualni pristop potrošniku in varovanje zasebnosti kupcev. V podjetju posebno pozornost posvečajo tudi razvoju naslednje verzije EnaA e-trgovine namenjene poslovanju med podjetji, kjer želijo že v prvo verzijo v čimvečji meri vključiti možnosti, ki jih nudi XML. Zato prehod na najvišjo možno stopnjo sodelovanja kot MS Gold Partner v Gambit trade sprejemajo predvsem kot priložnost za še hitrejši in učinkovitejši prenos znanja na področju elektronskega poslovanja v Slovenijo. Njihove dosedanje izkušnje sodelovanja s strokovnjaki iz Microsoft Slovenija ter njihovimi sodelavci iz Evrope in ZDA zagotavljajo, da bo tudi slovensko gospodarstvo lahko držalo stik s svetom v času zbliževanja "nove" in "stare" ekonomije. V Gambit trade se zato že pripravljajo na razširitev sodelovanja s svojo družino rešitev FrontOffice 2001 ter ClipAgent kot MS Gold Partnerji na področjih MS Business Intelligence in MS Collaborative Solutions. Ni kaj! Slovenci držimo stik z vrhom, saj je nenazadnje tudi Microsoft oba programa za sodelovanje prvič predstavil šele pred kratkim.