O-STA

Svetovni dan Zemlje za prihodnje generacije

Danes, na svetovni dan zemlje, je društvo Planet Zemlja, podelilo 92 nazivov Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14, 68 srebrnih Zelenih peres, 5 zlatih Zelenih peres in 8 priznanj Zemljo so nam posodili otroci. Prireditve so se udeležili predsednik Republike Borut Pahor, minister za izobraževanje dr. Jernej Pikalo, dr. Zdenka Čebašek Travnik, Saša Einsiedler, Tinkara Kovač, Tin Vodopivec, Jadranka Juras, Raša Sraka, Manca Dremel, Zala Linea Rutar, prof. Nada Pavšer.

V natečaj se je vključilo prek 124 vzgojno-varstvenih in vzgojno-izobraževalnih zavodov, ti so lahko izbirali med 19 projekti, med katerimi sta bila tudi projekt Zeleno pero - državno tekmovanje v pisanju novinarskih prispevkov na temo ohranjanju narave in varovanja okolja ter projekt Zemljo so nam posodili otroci, ki uživa podporo vsakokratnega predsednika Republike že od leta 2006. Po podatkih zavodov, je v natečaju sodelovalo prek 13.000 otrok, zaposlenih v prosveti in staršev.

Prek projektov natečaja društvo mladim ponuja novo znanje s področja ekologije in sorodnih ved, ter jih spodbuja k raziskovanju, opazovanju in izražanju okoljskih tem.

V prilogi sta fotografiji z dogodka, ki ju lahko uporabite brez omejitev avtorskih pravic.

Za več informacij smo vam na voljo na naslovu novice@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.