O-STA

Upravljanje mobilnih naprav Android z oddaljenega računalnika

Najnovejša aplikacija ISL Light 2.0 za Android, ki jo je izdalo slovensko visokotehnološko podjetje XLAB, sedaj omogoča povezovanje z računalnika na mobilno napravo Android in nadzor telefona ali tablice na daljavo z uporabo računalniške miške in tipkovnice. Aplikacija je na voljo brezplačno v spletni trgovini Google Play.

Trend vključevanja zasebnih telefonov v službo prinaša tudi potrebo po tehnični podpori zaposlenim, ki uporabljajo pametne telefone in tablice v službene namene. "ISL Light za Android je idealna aplikacija za podjetja, ki sledijo konceptu "Prinesi svojo napravo" (Bring Your Own Device), saj se v takem delovnem okolju pogosto pojavljajo zahteve po tehnični podpori na mobilnih napravah. IT strokovnjak se lahko v nekaj sekundah s svojega računalnika poveže z eno ali več napravami in na daljavo upravlja s telefonom, namesti poslovne aplikacije, uredi varnostne nastavitve ali upravlja s podatki," razlaga Jure Pompe, direktor XLABa. V kratkem video posnetku si lahko ogledate, kako svetovalec na računalniku vidi zaslon oddaljene mobilne naprave in z njo upravlja.

ISL Light 2.0 za Android trenutno omogoča povezovanje z mobilnimi napravami Samsung z OS Android 4.2.2 ali kasnejši. "Načrtujemo, da bomo v prihodnje podporo za mobilne naprave razširili tudi na telefone in tablice drugih proizvajalcev," pravi g. Pompe.

Podpora za mobilne naprave je najnovejša funkcija aplikacije ISL Light, ki je v osnovi aplikacija za hitro in enostavno podporo in dostop do oddaljenih računalnikov s telefonov in tablic, ki uporabljajo operacijski sistem Android.

Deljenje datotek: hiter dostop do datotek na računalniku z Androida

ISL Light Android 2.0 vključuje še eno pomembno novo funkcijo, deljenje datotek. Funkcija, ki je že nekaj časa v naboru funkcij namizne različice oddaljenega dostopa ISL AlwaysOn, omogoča uporabniku, da na svojem računalniku deli izbrane datoteke in mape z ISL AlwaysOn in do njih dostopa s svojega telefona ali tablice Android. Uporabnik se tako lahko izogne nalaganju svoje vsebine v oblak in lahko kljub temu dostopa do svojih datotek hitro in od koderkoli. Pod novim zavihkom Datoteke lahko uporabnik na svoji mobilni napravi vidi seznam svojih oddaljenih računalnikov, izbere želene datoteke in jih prenese.

Boljša uporabniška izkušnja z novim grafičnim vmesnikom

"ISL Light Android 2.0 smo popolnoma prenovili. Naš cilj je bil optimizirati grafični vmesnik, da bi uporabniku ponudili še boljšo izkušnjo z našo aplikacijo," pove Damjan Mrkun, oblikovalec pri XLABu. Poleg bolj čiste in moderne podobe, nova razporeditev omogoča lažjo navigacijo med različnimi storitvami, ki jih aplikacija ponuja; oddaljen dostop (zavihek Računalniki), oddaljena podpora (zavihek Podpora), deljenje datotek (zavihek Datoteke).

Druge novosti, ki jih prinaša ISL Light Android 2.0:

· Besedilni pogovor med podporno sejo

· Možnost "Zapomni si geslo" za oddaljene računalnike

· Izboljšano delovanje in hitrejša povezljivost

ISL Light Android 2.0 je na voljo brezplačno v trgovini Google Play. Uporabniki, ki imajo staro različico aplikacije že nameščeno na svoji mobilni napravi, bodo morali staro različico odstraniti z naprave in šele nato prenesti ter naložiti novo. Samodejna posodobitev ni mogoča zaradi spremembe certifikata.