O-STA

Barve v slovenščini

Handspring s svojimi dlančniki dokazuje, da je učenec lahko boljši kot učitelj. Sveže oblike, majhna velikost, inovativni dodatki in konkurenčna cena so prednosti, ki spravijo v zadrego marsikaterega tekmeca. Vse te odlike ima tudi Treo 90, ki se poleg barvnega zaslona ponaša še z eno, tipkovnico namesto prostora za prostora za prepoznavanje črk. Vsi, ki raje tipkate kot pišete posebno abecedo, boste tako prišli na svoj račun. Tudi za ostale bo poskrbljeno, saj si lahko v dlančnik naložite program za prepoznavanje pisave, bolj poznan pod imenom Grafitti, ki se integrira v dlančniške aplikacije in niti malo ne okrni vidne površine zaslona. Do konca letošnjega leta pa slovenski uvoznik napoveduje tudi brezplačno programsko nadgradnjo s slovenskimi meniji in podporo za slovenske znake.

Lepo zaobljene linije Trea 90 ne bodo naredile nobene škode v žepih. Zaščitni pokrovček prekrije večino prednje strani, del nad ekranom pa je v celoti prosojen. Pod njim je tipkovnica, ki je pregledna in funkcionalna. Zaslon je barven in lahko prikaže 12 bitno globino barv pri ločljivosti 160x160 pik. Na dnu so še standardne tipke, ki jih ima tako rekoč vsak dlančnik, opremljen z Palm operacijskim sistemom in služijo za hitrejši dostop do najbolj uporabljanih programov. Do telefonskega imenika, zabeležk, koledarja in spiska nalog tako pridete hitro in enostavno, tudi ko je zaščitni pokrov na svojem mestu. Poleg standardnih aplikacij ima Treo 90 še dodatne, med katere spada spletni brskalnik, kalkulator, stroškovnik, urejevalnik SMS sporočil in urejevalnik besedil. Slednji je še posebej zanimiv zaradi povezave z urejevalniki besedil, kot je Microsoft Word, saj omogoča prenose tako dokumentov kot tudi pisav, ki jih nato lahko uporabljate v Treu. Na voljo je še cela paleta dodatnih programov, saj Palm osnova zelo dobro podprta.

Treo 90 se ponaša z celo vrsto dodatnih programov in različnih dodatkov, ki dlančnik naredijo še bolj uporabnega. Dodatni pomnilniški moduli v obliki SD ali MMC pomnilniških kartic so na voljo do velikosti 128Mb. Trea 90 lahko opremimo s posebnim modulom, ki je namenjen predstavitvam na LCD projektorju ali monitorju. Na voljo je še cela vrsta razširitev, od dodatnih programov do Bluetooth kartice, ki omogoča povezavo z novejšimi GSM telefoni in ostalimi napravami.

Treo 90 z vsemi svojimi možnostmi in tipkovnico sestavlja skupek zanimivih možnosti, ki bodo dobrodošle pri poslovnežih in seveda tudi ostalih uporabnikih.