O-STA

Treo prejel nagrado za odličnost

Družina osebnih organizatorjev in pametnih telefonov Treo, ameriškega proizvajalca Handspring, je na sejmu Comdex prejela nagrado PC Magazine za tehnično odličnost in inovativnost.

Uredniki ugledne računalniške revije PC Magazine so že tradicionalno podelili nagrade za najboljše izdelke letošnjega leta "Best of 2002". V kategoriji mobilnih naprav je laskavo nagrado prejela družina Treo, ki je zmagala v ostri konkurenci. Druga dva finalista sta bila Applov iPod in pametni telefon z operacijskim sistemom Pocket PC 2002 mobilnega operaterja T-Mobile.

Direktor podjetja Handspring je ob prevzemu nagrade povedal, da so izredno zadovoljni z odločitvijo žirije PC Magazine, saj je ta nagrada potrditev napora, ki ga je podjetje vložilo v razvoj vodilnega izdelka v kategoriji mobilnih naprav. Gre za eno najpomembnejših nagrad v IT industriji, za katero se poteguje veliko število odličnih izdelkov, zato je velika čast, da je bila prav družina Treo nagrajena kot najboljši mobilni izdelek na trgu, je še dodal direktor Handspringa.

Družina Treo obsega pametne telefone, ki združujejo dlančnik in mobilni telefon v eni napravi ter osebne organizatorje oziroma dlančnike. V kategorijo pametnih telefonov sodita Treo 180 in Treo 270, ki se razlikujeta zgolj po zaslonu. Treo 180 ima monokromatski zaslon, njegov brat Treo 270 pa barvnega. V skupino osebnih organizatorjev sodi novi Treo 90. Vsi izdelki iz družine Treo imajo vgrajeno posebno majhno tipkovnico, ki olajša vnos podatkov, poganja pa jih operacijski sistem PalmOS.

Podjetje Handspring je vodilni inovator na področju mobilnih naprav, je tudi prvo podjetje, ki je začelo izdelovati ročne računalnike z operacijskim sistemom PalmOS pod lastno blagovno znamko. Podjetje izdeluje pametne telefone, osebne organizatorje in dodatke zanje ter programsko opremo, ki omogoča integracijo ročnih računalnikov in drugih mobilnih naprav v omrežje podjetja. Handspring prodaja svoje izdelke v svoji spletni trgovini (www.handspring.com) ter preko izbranih poslovnih partnerjev po vsem svetu.

V Sloveniji izdelke podjetja Handspring prodaja ljubljansko podjetje RAM 2, kjer vam bodo strokovnjaki znali svetovati pri nakupu primernega mobilnega spremljevalca. Prav tako boste pri njih lahko kupili dodatke, vaš dlančnik ali pametni telefon pa bodo naučili tudi govoriti slovensko. V primeru okvare pa bodo za izdelke Handspring tudi poskrbeli v pooblaščenem servisu. Pri podjetju RAM 2 so uskladili tudi cene, tako da je cena za model Treo 180 že pod 100 tisočaki.

Nagrada urednikov ugledne revije PC Magazine potrjuje odličnost izdelkov Handspring Treo ter jih uvršča v sam vrh mobilnih naprav za osebno ali poslovno rabo.