O-STA

Bayer pomaga žrtvam katastrofalnih poplav

· Takojšnja pomoč je sestavljena iz finančne in zdravstvene donacije v skupni vrednosti 60.000 evrov
· Dodatne donacije v obliki sredstev in materiala prispevajo tudi zaposleni

Ljubljana, 26. maj 2014 - Po katastrofalnih poplavah, ki so v zadnjem tednu močno prizadele Srbijo, Bosno in Hercegovino ter nekatere dele Hrvaške, bo Bayer nemudoma zagotovil pomoč v obliki denarja in zdravil v skupni vrednosti okoli 60.000 evrov. 25.000 evrov bodo prejele organizacije Rdečega križa v posameznih državah in s strani srbske vlade posebej odprta dežurna telefonska linija za donacije. Bayer bo sredstva prizadetim območjem namenil za nujno preskrbo z vodo, hrano, zdravili in izdelki za osebno higieno. Dodatno je podjetje zagotovilo nujno potrebna zdravila, v skupni vrednosti okoli 35.000 evrov.

V celotni regiji jugovzgodna Evropa, ki zajema Avstrijo, Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Albanijo in Makedonijo, so bili zaposleni pozvani k različnim prostovoljnim aktivnostim. V Sloveniji smo Bayerjevi zaposleni zbirali prostovoljne prispevke za nakup najbolj nujnih potrebščin, obenem pa v tem tednu zbiramo tudi materialno humanitarno pomoč, ki bo posredovana Rdečemu križu.

Bajer ima v regiji jugovzhodna Evropa trenutno okoli 500 zaposlenih, med katerimi zaradi zadnjih poplav nihče ni bil poškodovan.

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, Tel: 01 581 44 13

E-Mail: katja.kresse@bayer.com

Bayer: Science For A Better Life

Skupina Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na področjih varovanja zdravja, kmetijstva in visokotehnoloških materialov. Kot inovativna družba uveljavlja nove trende na področjih, ki temeljijo na raziskavah. Namen Bayerjevih izdelkov in storitev je pomagati ljudem in izboljšati kakovost življenja. Skupina si hkrati prizadeva ustvariti vrednost z inovacijami, rastjo in višjo donosnostjo. Bayer je zavezan načelom trajnostnega razvoja ter ravna kot družbeno in etično odgovorna družba. V poslovnem letu 2013 je skupina imela okoli 113.200 zaposlenih in ustvarila prodajo v višini 40,2 milijarde evrov. Kapitalski izdatki so znašali 2,2 milijarde evrov, stroški raziskav in razvoja pa 3,2 milijarde evrov.

Za več informacij obiščite www.bayer.com.