O-STA

Uspešna uvedba novih izobraževanj za poljedelce - Prvi Bayer AgroFEST

· Predstavitev rezultatov različnih kombinacij sredstev za zaščito rastlin na poskusnih poljih pšenice, koruze in krompirja
· Partnerska združenja in podjetja so predstavila varno uporabo fitofarmacevtskih sredstev ter traktoprje in škropilnice
· Dogajanje so popestrile kmečke igre in glasbeni program

Rakičan, 5. junij 2014 - Bayer je v letošnjem letu uvedel novo obliko izobraževanj za poljedelce. Pretekli teden so na poljih Biotehniške šole v Rakičanu organizirali prvi Bayer AgroFEST, kjer so skoraj 700 največjim kmetovalcem iz vse Slovenije predstavili poskuse v pšenici, koruzi in krompirju, pripravili pa so tudi zabavno-animacijski program, ki ga je povezovala voditeljica Jasna Kuljaj. Bayer AgroFEST so s predstavitvijo svoje ponudbe dopolnjevala tudi partnerska podjetja Interexport d.o.o., in Zavas d.o.o., skupaj z GIZ fitofarmacije (Gospodarsko interesno združenje fitofarmacije).

Obiskovalci so na testnih poljih lahko sami spoznali delovanje različnih pripravkov za varstvo rastlin. V okviru ogledov so predstavili delovanje različnih kombinacij pripravkov za varstvo pšenice in koruze ter Bayerjev program za varstvo krompirja. Strokovnjaki so ob testnih poljih pojasnili tudi, kako vplivajo izdelki za preprečevanje bolezni, škodljivcev in plevela na količino in kakovost pridelka.

Na skupni stojnici sta Gospodarsko interesno združenje fitofarmacije - GIZ fitofarmacije in podjetje Zavas d.o.o. na atraktiven način predstavila obvezno osebno varovalno opremo, ki se uporablja med škropljenjem z nahrbtno škropilnico, prikazali pa so tudi pravilne škropilne tehnike. Podjetje Interexport d.o.o. se je predstavilo s traktorji Fendt in Valtra ter s škropilnicami Amazone in Kverneland.

Izobraževalno dogajanje je dopolnil zabavni program z nagradno anketo in žrebanjem, kmečkimi igrami (metanje podkve, vlečenje vrvi) in jahanjem električnega bika. Za glasbeno popestritev na dogodku so poskrbele pevka Manca Špik in ansambel Navihanke. Na dogodku Bayer AgroFEST so tudi praznovali, saj so skupaj obeležili dve obletnici obiskovalcev: 50. obletnico poroke gospoda Šolarja in rojstni dan gospoda Ignaca Žerdina.

Na facebook strani Bayer Cropscience SI je objavljenih več foto in video-utrinkov s prireditve Bayer AgroFEST. (https://www.facebook.com/BayerCropScienceSlovenija)

###

Bayerjevi izdelkih za varstvo koruze in pšenice

Adengo® je herbicid, ki omogoča preprost način zatiranja plevelov v koruzi. Izjemno je enostaven za uporabo, hkrati pa zagotavlja najvišje donose.

Laudis® je univerzalno učinkovit herbicid, ki je uporaben v vseh vremenskih razmerah, na vseh hibridih koruze ne glede na višino plevela.

Equip® OD je herbicid, ki zanesljivo deluje proti večletnim ozkolistnim plevelom in ostalim enoletnim ozkolistnim plevelom, in vsebuje varovalo, zaradi česar koruza po aplikaciji nemoteno raste.

Sphere® 535 SC je fungicid z zelenilnim učinkom, ki znatno vpliva na tvorbo klorofila v listih, ki postanejo temnejši in posledično zagotavljajo boljšo rast rastlin ter povečanje pridelka.

Prosaro® je sistematični fungicid za zatiranje najširšega spektra bolezni žit, ki omogoča povečanje količine in kakovost pridelka žit.

Hussar® OD je fungicid, ki zatira vse vrste širokolistnih in ozkolistnih enoletnih plevelov ter nekatere večletne plevele v žitih. Omogoča širok čas uporabe.

###

O Bayer CropScience

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na področjih varovanja zdravja, prehrane in visokotehnoloških materialov. Bayer CropScience, podskupina družbe Bayer AG z letno prodajo v višini 8.819 milijard evrov (2013), je ena vodilnih svetovnih inovativnih družb na področju semen, varstva rastlin in zatiranja škodljivcev tudi na nekmetijskih površinah. Družba ponuja izjemno paleto izdelkov, kot so semena z visoko dodano vrednostjo, inovativne rešitve varstva rastlin s kemičnim in biološkim delovanjem ter obsežno podporo sodobnemu, trajnostnemu kmetijstvu. Tudi na področju nekmetijskih površin ponuja Bayer CropScience široko paleto izdelkov in storitev za zatiranje škodljivcev bodisi doma, na vrtovih, ali v gozdovih. Bayer CropScience zaposluje 22.400 ljudi po vsem svetu in ima zastopstva v več kot 120 državah. Te in dodatne informacije lahko najdete na spletnem mestu: www.press.bayercropscience.com.

Kontakt za medije:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13

E-pošta: katja.kresse@bayer.com

Več informacij najdete na spletni strani http://www.bayercropscience.si/.

Obiščete lahko tudi našo Facebook stran: https://www.facebook.com/BayerCropScienceSlovenija