O-STA

SRC.SI je sponzor dveh prireditev na Bledu

Na Bledu se med 25. in 29. junijem odvijata dve konferenci, namenjeni strokovnjakom s področja elektronskega poslovanja in informatike. SRC.SI se obeh prireditev udeležuje kot eden izmed glavnih sponzorjev, obenem pa bo Ivan Žerko, predsednik uprave podjetja SRC.SI, v petek na konferenci ECIS 2001 spregovoril o izzivih na področju razvoja informacijskih sistemov v državi, ki se pripravlja na vstop v Evropsko unijo.

Na Bledu med 25. in 29. junijem potekata dve konferenci, namenjeni informatikom in predstavnikom vlade, šolstva ter industrije. Od 25. do 26. junija je potekala 14. konferenca o elektronskem poslovanju (Electronic Commerce Conference – ECC). Naslov konference je e-vse: e-poslovanje, e-vlada, e-dom in e-demokracija. Konferenca je razdeljena na različne tematske sklope, namenjene predstavnikom državne uprave, tehnoloških podjetij, univerz in industrije. Posebno pozornost so namenili tudi raziskovalcem, ki delajo na področju e-poslovanja.

Druga konferenca, z naslovom Evropska konferenca o informacijskih sistemih (ECIS), je že deveta po vrsti, potekala pa bo od 27. do 29. junija. Namen konference je predstavitev informacijskih sistemov, novih tehnologij na tem področju in možnosti, ki jih informacijska tehnologija odpira različnim organizacijam. V okviru teme Globalizacija se bo v petek 29.6.2001 odvijala tudi okrogla miza na temo izzivov na področju razvoja informacijskih sistemov v državi, ki se pripravlja na vstop v EU. Na okrogli mizi bo sodeloval tudi Ivan Žerko, predsednik uprave podjetja SRC.SI. "S približevanjem EU se stvari spreminjajo tudi na področju informacijskih tehnologij," je povedal Žerko. "Z aktivno udeležbo na konferenci na Bledu želimo pokazati, da se SRC.SI zaveda vseh problemov in sodeluje pri njihovi razrešitvi."

SRC.SI na obeh konferencah sodeluje tudi kot sponzor. Na konferenci ECIS sodelujejo kot eden izmed glavnih sponzorjev prireditve, na konferenci ECC pa kot ponudnik internetnih storitev. S svojo udeležbo želi podjetje SRC.SI pokazati svojo predanost izobraževanju in novostim na področju informacijskih tehnologij. "Želimo sodelovati pri pripravi tovrstnih prireditev, saj tako dokazujemo, da smo resnično zavezani slovenskemu trgu informacijskih tehnologij, na katerem aktivno sodelujemo," je dodal Žerko.


O donacijah podjetja SRC.SI: Podjetje SRC.SI se je zavezalo, da bo vedno vključeno v okolje, v katerem deluje, na ta način pa želi uresničiti svoje poslovne in širše družbene cilje. Kot eno vodilnih podjetij na področju informacijske tehnologije v Sloveniji SRC.SI sodeluje pri podpori tistih organizacij, programov in posameznikov, ki imajo pozitiven učinek na skupnosti, v katerih podjetje SRC.SI deluje kot poslovni partner in delodajalec.