O-STA

Odlični poslovni rezultati podjetja SRC.SI v letu 2001

Podjetje SRC.SI je predstavilo poslovne rezultate za leto 2001, ki so pokazali, da je v preteklem fiskalnem letu podjetje celo preseglo svoje načrte. SRC.SI je v petnajstih letih svojega obstoja in z uspešnim poslovanjem dokazal pravilnost svoje usmeritve, v prihodnosti pa nameravajo še dodatno razširiti svoje dejavnosti.

Podjetje SRC.SI je v preteklem letu doseglo 5,2 milijarde tolarjev prihodka iz prodaje, v letu 2000 pa je bil dohodek podjetja dobre štiri milijarde SIT. "Kljub nekoliko slabšemu stanju na trgu informacijskih tehnologij smo v preteklem letu zabeležili skoraj 30-odstotno rast," je povedal Ivan Žerko, predsednik uprave podjetja SRC.SI.

Več kot 32 odstotkov realizacije je bilo ustvarjenih na področju bančništva in drugih finančnih institucij, med pomembnimi segmenti za podjetje SRC.SI pa so še državne in vladne ustanove (20 odstotkov) ter telekomunikacije (15 odstotkov). "Veliko svojih naporov usmerjamo v tesno sodelovanje z industrijo," je razložil Žerko. "Tudi slovenska podjetja se čedalje bolj zavedajo pomembnosti učinkovite informacijske infrastrukture za uspešno poslovanje."

Podjetje SRC.SI je v februarju praznovalo petnajsto obletnico delovanja, v tem časovnem obdobju pa se je razvilo v ponudnika celovitih sistemskih rešitev na področju informacijskih tehnologij. Leta 1999 so se podjetja SRC, SRC Info in SRC Computers združila v enotno podjetje, SRC.SI sistemske integracije. Podjetje se odlikuje predvsem po svoji odprtosti, saj so v petnajstih leta obstoja in dela na slovenskem trgu navezali partnerstva s številnimi vodilnimi svetovnimi proizvajalci računalniške opreme. Na ta način podjetje svojim strankam ponuja odprte rešitve, prilagojene njihovim potrebam in željam.

Za prihodnje leto podjetje SRC.SI načrtuje nadaljnjo rast, v podjetju pa se pripravljajo tudi za še dejavnejši nastop na tujih trgih. »Prve poizkuse na tujih trgih smo že opravili, v prihodnjem letu pa bomo tujim trgom posvetili še večjo pozornost,« je dodal Žerko. V letu 2002 bo SRC.SI še dodatno razširil svojo obstoječo ponudbo rešitev in storitev, osredotočil pa se bo zlasti na področja varnosti, upravljanja odnosov s strankami (CRM), upravljanja človeških virov (HRM) in upravljanja znanja (KM).

O podjetju

Podjetje SRC.SI je vodilni sistemski integrator v Sloveniji, čigar začetki segajo v leto 1987. Osnovna dejavnost SRC.SI je sistemska integracija tehničnih in poslovnih rešitev na sodobnih tehnoloških platformah. Svojo ponudbo zaokrožuje z vzdrževanjem, s podporo končnim uporabnikom in z izobraževanjem. Prisotni so v več kot 100 podjetjih, bankah, zavodih in javni upravi. Dolgoročno partnerstvo z naročniki govori o tem, da je na tisoče uporabnikov storitev zadovoljnih, kar jih usmerja k nenehnemu razvoju in obvezuje, da posebno pozornost posvečajo kakovosti izdelkov in storitev.