O-STA

Sberbank na lestvici revije The Banker na prvem mestu med srednje- in vzhodnoevropskimi bankami

Britanska revija The Banker je Sberbank uvrstila na prvo mesto med srednje- in vzhodnoevropskimi bankami, s čimer je na vsakoletni lestvici '1000 najboljših bank' na svetu, ki jo objavlja revija The Banker, ohranila vodstvo pred največjimi konkurenti. Sberbank je temeljni kapital Tier 1 povečala za 6,46 milijarde USD, in sicer na 43,52 milijarde.

V skupni razvrstitvi se je banka Sberbank v primerjavi z lanskim letom povzpela mesto više, in sicer na 33. mesto. Prvo in drugo mesto sta tako kot lani zasedli Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) in China Construction Bank.

The Banker je specializiran mesečnik v lasti The Financial Times Ltd., ki se posveča mednarodnim financam. Revija s sedežem v Londonu že od leta 1970 vsako leto objavlja lestvico največjih svetovnih bank. Strokovnjakom revije The Banker kot osnova za razvrščanje služi količnik temeljnega kapitala Tier 1.

Po izgubah iz leta 2012 je Skupina Sberbank Europe leta 2013 dosegla preobrat in zabeležila dobiček v višini 5,6 milijona evrov. Predsednik uprave Sberbank Europe Mark Arnold poudarja: "Leto 2013 je bilo za naše evropske posle leto pomembnega preobrata. Zadovoljni smo, da nam je uspelo osvojiti vrh in prejeti prestižno priznanje revije The Banker."

____________________________________________________________________________

Sberbank banka d.d.

Sberbank d.d. posluje na slovenskem trgu že dve desetletji. S svojimi 12 poslovalnicami smo prisotni v osmih slovenskih krajih. Bilančna vsota je na dan 31.12.2013 znašala 1,478 milijarde EUR, v podjetju je bilo na ta dan zaposlenih 260 oseb.

Spletna stran: www.sberbank.si

Skupina Sberbank Europe

Skupina Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) s sedežem na Dunaju v Avstriji je bančna skupina v 100-odstotni lasti Sberbank Russia. Sberbank Europe je prisotna v devetih državah Srednje in Vzhodne Evrope: v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, Slovaškem, v Sloveniji, Srbiji in Ukrajini. Skupina obsega 277 poslovalnic in zaposluje 4.655 oseb (na dan 31. 12. 2013).

Spletna stran: www.sberbank.at