O-STA

Prva zmaga evropske ekipe na študentskem tekmovanju Sberbank Banks Battle

V vsej zgodovini tekmovanja Banks Battle - tekmovanja študentov, ki ga organizira Sberbank - je prestižno prvo mesto prvič osvojila ekipa, ki ne prihaja iz Rusije. Hrvaška ekipa Dream Bank je skozi celotno tekmovanje precej izstopala iz povprečja in je na koncu tudi zmagala. Njihova nagrada: enotedensko študijsko potovanje v Peking. Letos so se med 925 sodelujočimi v polfinale uvrstile tri ekipe iz Slovenije.

Na tekmovanju Banks Battle so imeli študentje od aprila do julija 2014 priložnost pokazati svoje managerske sposobnosti - upravljali so virtualno banko. Tekmovanje, ki ga organizira Sberbank, temelji na kompleksni računalniški simulaciji in poteka v virtualnem gospodarskem okolju poslovnih procesov komercialne banke. Programska oprema vsem tekmovalcem zagotavlja realistične okoliščine in enake pogoje.

Udeležba na tem tekmovanju študentom omogoča tudi, da svoje sposobnosti predstavijo potencialnim delodajalcem. "Sberbank Europe išče ljudi, ki verjamejo vase in si želijo uspešno poklicno pot; ljudi, ki hočejo ustvariti nekaj novega, so energični in podjetnega duha. Tovrstna tekmovanja so odlična priložnost za nas kot delodajalca, da spoznamo študente, ki imajo potencial, da nekoč postanejo vodje," je povedal Mark Arnold, predsednik uprave Sberbank Europe AG. Tekmovanje Banks Battle skupaj organizirata največja ruska banka Sberbank ter Ruska predsedniška akademija za državno gospodarstvo in javno upravo.

____________________________________________________________________________

Sberbank banka d.d.

Sberbank d.d. posluje na slovenskem trgu že dve desetletji. S svojimi 12 poslovalnicami smo prisotni v osmih slovenskih krajih. Bilančna vsota je na dan 31.12.2013 znašala 1,478 milijarde EUR, v podjetju je bilo na ta dan zaposlenih 260 oseb.

Spletna stran: www.sberbank.si

Skupina Sberbank Europe

Skupina Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) s sedežem na Dunaju v Avstriji je bančna skupina v 100-odstotni lasti Sberbank Russia. Sberbank Europe je prisotna v devetih državah Srednje in Vzhodne Evrope: v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, Slovaškem, v Sloveniji, Srbiji in Ukrajini. Skupina obsega 277 poslovalnic in zaposluje 4.655 oseb (na dan 31. 12. 2013).

Spletna stran: www.sberbank.at

Skupina Sberbank

Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in vodilna globalna finančna institucija. Sberbank upravlja skoraj tretjino vseh sredstev v ruskem bančnem sektorju, je ključni posojilodajalec nacionalnega gospodarstva in ima največji zbrani delež depozitov v Rusiji. Ustanovila jo je ruska centralna banka, ki s 50-odstotnim deležem plus eno delnico ostaja največji delničar banke. Preostanek delničarjev predstavljajo ruska in mednarodna podjetja in individualni vlagatelji. Sberbank zaupa prek 110 milijonov individualnih in 1 milijon korporativnih strank v 22 državah. Ima prek 18.000 poslovalnic, ki predstavljajo največjo mrežo poslovalnic v Rusiji, na mednarodnem področju pa deluje v Veliki Britaniji, ZDA, državah SND, Srednji in Vzhodni Evropi, Turčiji in drugih državah. Banka ima splošno bančno licenco št. 1481, ki jo je izdala Centralna banka Ruske federacije.

Revija The Banker je leta 2012 banki Sberbank podelila naziv 'banka leta', revija Euromoney pa jo je leta 2013 razglasila za 'najboljšo banko na področju Srednje in Vzhodne Evrope ter Rusije'.

Spletna stran: www.sberbank.ru

Kontaktna oseba

LEON ŠIKOVEC

Tel.: 01/ 53 07 606

Elektronski naslov: leon.sikovec@sberbank.si

ali modra številka: 080 22 65

Spletna povezava: www.sberbank.si