O-STA

Nov bencinski servis za prebivalce Ljubnega in njegove okolice

Ljubno ob Savinji, 21. novembra - Danes so petrolovci v Ljubnem svečano odprli nov bencinski servis, ki so ga na mestu nekdanje, sicer ene svojih najstarejših črpalk, pričeli graditi ob izteku poletja. Na levi strani regionalne ceste, ki pelje iz Radmirja proti Lučam, je tako namesto aluminijastega kioska porabnikom na voljo bistveno prijaznejši in sodobnejši objekt regionalnega tipa, v katerega je Petrol investiral okrog 180 milijonov tolarjev. Otvoritveni trak je natanko opoldne prerezala županja Anka Rakun, Petrolov tradicionalni "ček prijaznosti" pa je bil tokrat namenjen lokalnemu Društvu prijateljev mladine.

Novoodprti bencinski servis je že na prvi pogled precej drugačen od nekdanjega, poleg sodobnejšega in kupcem prijaznejšega nadzemlja pa ga v primerjavi z nekdanjim odlikuje zlasti tehnološko in ekološko bistveno bolj izpopolnjeno podzemlje.

Servis je opremljen s tremi podzemnimi rezervoarji skupne zmogljivosti dobrih 100 kubičnih metrov. Rezervoarji in cevovodi so dvoplaščni in opremljeni z vsemi varovalnimi mehanizmi proti morebitni prepolnitvi ali izlitju goriva, pa tudi s tako imenovanim sistemom zaprtega točenja, ki onemogoča izpust hlapov v ozračje.

Točilno ploščad sestavljajo štiri ulične črpalke, kjer sta kupcem na voljo 95-oktansko in dizelsko gorivo, pa tudi ekstra lahko kurilno olje. Ponudba servisa vključuje tudi gospodinjski plin v jeklenkah in tako imenovano ekološko zbiranje odpadkov.

Prodajalna servisa je povečana na 30 kvadratnih metrov, založena pa je s približno 2.000 artikli Petrolove standardne ponudbe trgovskega blaga. Prodajni prostor je opremljen še z avtomatom za kavo in telefonsko govorilnico.

Gre za franšizni bencinski servis, na katerem je - tako kot doslej - zaposlena tričlanska ekipa, ki jo vodi samostojni podjetnik Franc Zamernik.