O-STA

Črni Modrozobec

Bluetooth se uveljavlja kot poglavitni standard na področju brezžičnih podatkovnih zvez kratkega dosega in tako predstavlja nepogrešljivo sredstvo za komunikacijo med prenosnimi napravami. Podjetje Digital Data Communications je predstavilo produkt Bluetooth USB adapter, ki je namenjen povezovanju navadnega ali prenosnega računalnika, z ostalimi napravami s podporo standarda modrega zoba.

Eno glavnih ciljnih področij je zagotovo povezava z GSM telefoni nove generacije, kot so Nokia 6310 in Sony Ericsson T68 in T39. Priklop na internet tako postane nadvse lahko opravilo, saj je potrebno adapter priklopiti na prosto USB mesto in že smo pripravljeni na klicni dostop preko našega ponudnika internetnih storitev. Domet naprave je deset metrov, podpira pa hitrosti prenosa do 1Mbps s komunikacijo na frekvenčnem področju 2.4GHz. Do sedaj smo bili vajeni USB adapterjev zgolj kot načina hitre vzpostavitve brezžičnega omrežja po standardu 802.11b ali wireless LAN, sedaj pa podjetje Digital Data Communications zapolnjuje še praznino komunikacije s manjšimi napravami, kjer kot standard prevladuje protokol 'modrega zoba'. Bluetooth USB adapter nam tako ponuja klicni dostop, prenos datotek med računalniki in povezovanje slednjih v lokalna omrežja, kar znatno razširi zmožnosti računalniških komunikacij.

LevelOne Bluetooth USB adapter v Sloveniji prodaja podjetje Digital Data Communication, cena brez dajatev pa je dobrih 12.000 tolarjev.