O-STA

Dostop do oddaljenih računalnikov Mac v 6 sekundah

XLAB, slovensko visokotehnološko podjetje, je z izdajo najnovejše različice svoje programske opreme za dostop do oddaljenih računalnikov, ISL AlwaysOn 2.2.2, namenilo pozornost uporabnikom računalnikov Mac. Poleg kopice izboljšav, ki jih novi ISL AlwaysOn omogoča pri delu na oddaljenem Macu, najbolj izstopa čas vzpostavitve povezave z oddaljenim računalnikom, ki je sedaj občutno hitrejši.

ISL AlwaysOn je programska oprema, ki omogoča varen in enostaven dostop in nadzor oddaljenih računalnikov Windows, Mac in Linux. V kratkem posnetku si lahko ogledate, kako se uporabnik poveže z oddaljenim računalnikom Mac v 6 sekundah. Najnovejša različica programa sedaj omogoča ravno tako hitro povezovanje tudi z oddaljenimi računalniki Mac. ISL AlwaysOn lahko namestite na neomejeno število računalnikov, do katerih lahko potem s svojega računalnika ali mobilne naprave preko interneta varno dostopate od koderkoli.

Boljša učinkovitost pri delu z računalniki Mac

Nova različica prinaša velik premik v uporabniški izkušnji za uporabnike računalnikov Mac. Povezovanje z oddaljenim računalnikom je občutno hitrejše zaradi prenovljenega načina povezovanja, katerega rezultat je tudi nov uporabniški vmesnik, ki omogoča boljši pogled na oddaljen računalnik in enostavnejši prenos datotek.

Ponovni zagon in povezava in druge novosti

Pomembna novost, ki sicer na računalnikih Windows že dolgo deluje, je možnost ponovnega zagona in povezave v obstoječo sejo z oddaljenim računalnikom. Uporabnik lahko med delom na oddaljenem Macu, ponovno zažene računalnik in se nato samodejno znova poveže v obstoječo sejo ter nadaljuje z delom.

Ostale novosti in izboljšave, ki jih prinaša novi ISL AlwaysOn 2.2.2 so možnost snemanja seje, hitrejša delitev zaslona pri računalnikih z OS X 10.8 in kasnejšimi različicami ter boljše ujemanje lokalne in oddaljene tipkovnice. Seznam vseh novosti in izboljšav si lahko ogledate na spletni strani ISL Online.

Pri uporabnikih z letno naročnino na storitve ISL Online (licenca SaaS) se program samodejno nadgradi in se ob prvi povezavi z oddaljenim računalnikom zažene novi ISL AlwaysOn.

Ostali uporabniki lahko novi ISL AlwaysOn prenesejo s spletne strani tega izdelka.

Fotografija: Bolj "odprt" pogled na oddaljeni zaslon Maca