O-STA

V Celju se bo, drugič v zgodovini mesta, od 17. do 19. oktobra 2014 odvijal Mednarodni Vintage swing festival

Letos bo festival s svojimi obiskom počastila tudi "kraljica swinga" Norma Miller iz ZDA

Celje, 8. oktober 2014, Festival, ki ga, ob podpori Zavoda Celeia Celje, organizira prvo slovensko swing društvo Vintage, sicer organizator že 5. Vintage swing festivala, se bo odvijal v dvoranah Celjskega doma. V tem času bo Celje postalo prestolnica plesa, glasbe in swing stila. Letos bo Celje prvič gostilo tudi t.i. "kraljico swinga, štiriindevetdestletno Normo Miller iz ZDA, ki bo na festivalu imela tudi predavanje na katerem bo spregovorila o začetkih swinga. Festival je tudi letos odlična izkušnja za knežje mesto in njegove prebivalce. Festivalsko dogajanje bo mogoče obiskati vsak dan posebej (cena karte vključuje tako obisk posamezne izbrane plesne delavnice z inštruktorji kot tudi plesno zabavo), ali pa bodo udeleženci lahko koristili t. i. festivalske pakete, med katerimi bo za širšo javnost najbolj zanimiv ta, ki vključuje obisk 6. urnega začetnega tečaja swinga ter vstop na vse plesne zabave.

Vaše cenjene akreditacije za obisk tridnevnega festivala pričakujemo na naslov info@vintage.com najkasneje do četrtka, 16. 10. 2014.

Mednarodni festival swinga je odlična priložnost za vse posameznike in skupine, ki želijo v kratkem času osvojiti novo plesno zvrst in spoznati ogromno novih ljudi. Festival, ki je namenjen različnim ciljnim javnostim od 15. leta dalje, je sestavljen iz plesnih delavnic kot tudi zanimivo koncipiranih večernih plesnih zabav. Delavnice, ki so v angleškem jeziku bodo, pod vodstvom najboljših inštruktorjev swinga iz tujine in Slovenije potekale v Celjskem domu v petek, soboto in nedeljo, odvisno od izbranega festivalskega paketa. Tudi v letošnjem letu bo obiskovalce pričakala raznolika glasbena ponudba; v goste namreč prihaja odlična sedem članska glasbena zasedba Hot Sugar Band iz Pariza skupina; slednji se bodo občasno pridružili tudi izbrani swing DJ-i. S svojimi točkami se bodo predstavile raznolike mednarodne plesne skupine, na festivalu bodo sodelovali svetovno priznani inštruktorji plesa. Plesne večere bodo vseskozi spremljali odlični fotografi, na prizorišču bodo ves čas festivala prisotne tudi mojstrice t.i. vintage "hair styla", prav tako bodo obiskovalcem na voljo stojnice z raznolikimi stilskimi dodatki, plesnimi čevlji, plesnimi oblekami ipd. ... Organizatorji obljubljajo dinamično dogajanje skozi vse dni festivala, zanimivo za različne ciljne javnosti; tako nadebudne plesalce swinga kot tiste, ki jih bo na festival pripeljala želja po novih spoznanjih.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Utrinek iz lanskega festivala (iz arhiva Vintage društva)

Program Mednarodnega swing festivala 2014

VEČERNE ZABAVE:

PETEK, 17. 10. 2014: WELCOME PARTY od 21.00 (cena vstopnice: 25 eur)

Plesni večer s HOT SUGAR BAND (FRA) ter plesnimi nastopi

SOBOTA, 18. 10. 2014: GRAND BALL od 21.00 (cena vstopnice: 25 eur)

Plesni večer s HOT SUGAR BAND (FRA) ter plesnimi nastopi

NEDELJA, 19. 10. 2014: WHITE BALL od 21.00 (cena vstopnice: 5 eur)

Plesni večer z izbranimi swing DJ-i

FESTIVALSKI PAKETI:

ZAČETNI PAKET 1 (6 ur delavnic + vse tri plesne zabave) = 60,00 EUR

ZAČETNI PAKET 2 (10 ur delavnic + vse tri plesne zabave) = 110,00 EUR

GROF (vse delavnice in vse tri plesne zabave) - 150,00 EUR

TRUBADUR (vse tri večerne plesne zabave) - 55,00 EUR

Več informacij o Mednarodnem swing festivalu: Aleš Kolar, tel.št.: 031 307 422, Predsednik Vintage, info@vintage.si, Spletna stran http://www.vintageswingfestival.com. FB STRAN: http://www.facebook.com/pages/VINTAGE-SWING-FESTIVAL-LjubljanaSlovenija/68994516844