O-STA

Warner Bros. na Time Warnerjevi konferenci za vlagatelje predstavil podrobne strateške načrte za vsebine

Med poudarki povečanje skupne filmske in televizijske produkcije, globalne franšize, produkcija kabelskih in premijskih televizijskih vsebin, otroški program in mednarodna širitev

Potrjeni trije filmi serije Fantastic Beasts, deset filmov pod blagovno znamko DC Entertainment in trije LEGO filmi

BURBANK, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - Danes je na Time Warnerjevi konferenci za vlagatelje predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor Kevin Tsujihara orisal agresivno strategijo studia na področju vsebin, ki je usmerjena v povečanje dobička in "okrepitev izjemnih vsebin, dela z najbolj nadarjenimi ustvarjalci in ohranjanje kulture, zaradi katere je Warner Bros. tako izjemen".

"Povpraševanje po visoko kakovostnih vizualnih vsebinah hitro narašča, tako v ZDA kot tudi drugje po svetu, saj so nove tehnologije ustvarile nove platforme in na milijone novih potrošnikov z internetno povezavo," je dejal Tsujihara. "To je ogromna priložnost. Noben drug studio ni v boljšem položaju kot Warner Bros., da to izkoristi."

Tsujihara je v svoji predstavitvi napovedal pogumno širitev že sedaj najbolj obsežne ponudbe v filmski industriji, ki bo zgrajena na podlagi največjih in najbolj pomembnih globalnih franšiz. Warner Bros. Pictures bo v naslednjih štirih letih predstavil tri LEGO filme, ki bodo temeljili na izjemnem uspehu letošnjega LEGO filma (ki je po vsem svetu zaslužil 468 milijonov dolarjev). Tako bo že leta 2016 v kinematografih Ninjago v režiji Charlieja Beana, ki ga bodo producirali Dan Lin, Roy Lee, Phil Lord in Chris Miller. V glavni vlogi se bo pojavil tudi Batman, in sicer v filmu The LEGO Batman Movie (LEGO Batman film), ki bo v režiji Chrisa McKayja premiero doživel leta 2017, medtem ko bo nadaljevanje LEGO film 2 na platna prišlo leta 2018.

Studio bo v letih 2016, 2018 in 2020 predstavil tudi tri filme, ki bodo temeljili na originalni zgodbi in scenariju uspešne avtorice J. K. Rowling Fantastic Beasts and Where to Find Them. Zgodba črpa navdih iz njenega dobro znanega čarovniškega sveta in prinaša čarobna bitja ter osebe, ki jih je navdihnil Bradavičarkin učbenik iz Harryja Potterja in njegov namišljen avtor Newt Scamander. Režijo je prevzel David Yates, ki je režiral zadnje štiri filme iz serije Harry Potter in bo v filmski ekipi ponovno združil Davida Heymana, J.K. Rowling, Steva Klovesa in Lionela Wigrama.

Ob tem bo studio bistveno razširil vsebine pod blagovno znamko DC Entertainment, saj bosta Warner Bros. in New Line Cinema med letoma 2016 in 2020 predstavila vsaj deset filmov (poleg samostojnih filmov o Batmanu in Supermanu), ki bodo razširili ta dragocen univerzum junakov:

  • Batman v Superman: Dawn of Justice v režiji Zacka Snyderja (2016)
  • Suicide Squad v režiji David Ayerja (2016)
  • Wonder Woman z Gal Gadot v glavni vlogi (2017)
  • Justice League Part One v režiji Zacka Snyderja, v katerem bodo v svojih starih vlogah zopet nastopili Ben Affleck, Henry Cavill in Amy Adams (2017)
  • The Flash z Ezro Miller v glavni vlogi (2018)
  • Aquaman z Jasonom Momoo v glavni vlogi (2018)
  • Shazam (2019)
  • Justice League drugi del v režiji Zacka Snyderja (2019)
  • Cyborg z Rayem Fisherjem v glavni vlogi (2020)
  • Green Lantern (2020)

Na televizijskem področju je Warner Bros. Television Group nesporni vodilni igralec, saj petim televizijskim mrežam zagotavlja 32 serij, skupno pa ima v svojem portfelju več kot 60 serij, ki jih distribuira televizijskim mrežam, kabelskim distributerjem, sindiciranim kanalom in programom, specializiranim za animirane vsebine. WBTVG bo svojo vodilno vlogo krepil na več področjih, vključno s kabelsko televizijo, premijskimi platformami in otroškimi programi, hkrati pa bo širil svojo precedenčno dejavnost na področju videa na zahtevo, mednarodne televizijske produkcije in prodaje formatov.

Studio ima tako v lasti serijo št. 1 na televizijskih mrežah Veliki pokovci in vodilno med neinsceniranimi serijami The Voice, poleg tega pa še priljubljene serije kot so Arrow, The Flash, Gotham, Zlata sredina, Mama, Pretty Little Liars, Vampirski dnevniki, franšiza The Bachelor, Ellen ter mnogi drugi.

Za Turner sta Rizzoli & Isles v produkciji Warner Horizon Television in Major Crimes v produkciji Warner Bros. Television dve izmed treh najbolj gledanih serij na kabelski televiziji v letu 2014, na TNT-ju pa sta na prvem oziroma drugem mestu. Studio ima v prihodnosti v načrtu številne projekte na TNT, med drugim pilota za zaenkrat neimenovano dramo, ki se dogaja v nepredvidljivem svetu trgovine s kokainom na Floridi v 70-ih letih in jo podpisujejo Jerry Bruckheimer, Michael Bay in Michelle Ashford, razvija pa tudi serijo Titani, ki jo na podlagi stripovskih junakov DC Comics razvijata dobitnik Oskarja Akiva Goldsman in Marc Haimes.

Na HBO-ju je WBTV-jeva prva serija za televizijsko družbo, kritiško dobro sprejeta The Leftovers, premiero doživela to sezono in snemanje druge sezone je že potrjeno. WBTV je producirala tudi pilota za Zahodni svet izvršnih producentov J.J. Abramsa, Jonathana Nolana, Jerryja Weintrauba in Lise Joy, v katerem nastopajo Sir Anthony Hopkins, Ed Harris in Evan Rachel Wood, hkrati pa razvija še vrsto drugih projektov.

Warner Bros. Animation producira novo serijo na podlagi ikoničnih blagovnih znamk studia, med drugim Be Cool Scooby Doo in Tom in Jerry. WBA-jeva serija Teen Titans Go! je v svojem časovnem pasu najbolj gledana serija na otroških kanalih.

Prvič pa je Warner Bros. Worldwide Television Distribution prodal ekskluzivne pravice za video na zahtevo za eno izmed najbolj uspešnih televizijskih serij vseh časov, Prijatelji, in sicer Netflixu za distribucijo v ZDA in Kanadi. S 1. januarjem 2015 bodo naročniki Netflixa tako imeli dostop do vseh 236 epizod serije, ki je na kabelski televiziji (Nick at Nite in TBS) in na televizijskih mrežah še vedno izjemno popularna.

Worldwide Television Distribution je prodala tudi pravice za video na zahtevo za še eno serijo v produkciji Warner Bros. Television, Lov na osumljenca, ki jo bo Netflix predvajal v ZDA. Prve tri sezone serije, ki jo trenutno predvaja CBS, bodo naročnikom na voljo jeseni 2015, hkrati pa bo serija doživela svojo premiero izven televizijskih mrež, in sicer na WGN America.

To sta samo zadnja dva primera tega, kako uspešne serije studia generirajo prihodke iz avtorskih pravic še desetletja po prvotnem predvajanju. WBTVG pa že od leta 1999 povečuje vrednost portfelja Warner Bros. tudi s produkcijo dvajsetih serij, ki so oziroma bodo v sezoni 2014-15 dosegle mejnih sto epizod.

"Pri Warner Bros.-u smo zavezani ne samo ustvarjanju najboljših zabavnih vsebin na svetu temveč tudi uresničevanju naših finančnih ciljev," je dejal Tsujihara. "V podjetju delam že 20 let in ne spomnim se, kdaj sem bolj verjel v našo prihodnosti. Zavezani smo ohranjanju in krepitvi velike dediščine studia Warner Bros., najbolj ikoničnega in dobičkonosnega studia na svetu."

Kontakti

Warner Bros.
Jim Noonan, 818/954-5489
Jim.Noonan@warnerbros.com
ali
Paul McGuire, 818/954-6152
Paul.McGuire@warnerbros.com

Vir: Warner Bros.

Izjava za javnost je v izvornem jeziku na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20141015006276/en