O-STA

Kickboxing - Slovenska reprezentanca pripravljena na Evropsko prvenstvo v Mariboru

Minuli vikend se je v Termah Olimia odvil sklepni cikel priprav slovenske reprezentance v kickboxingu pred novembrskim evropskim prvenstvom v Mariboru. "Reprezentančne priprave smo zastavili v štirih sklopih in jih razporedili od pomladi do jeseni," pojasnjuje selektor slovenske kickboxing reprezentance Bojan Korošec.

Če so bile priprave v prvi polovici sezone usmerjene k osvajanju novih znanj, tudi v sodelovanju s priznanimi tujimi trenerji, je sedaj glavni poudarek na izpopolnjevanju specialnih tehnik. "Seveda pa je temelj vsega tega sprotno delo v klubih," dodaja Korošec.

Ḑa se v slovenskih klubih dobro dela potrjuje tudi reprezentančni trener za disciplino kick-light Igor Pacek "napredek naših reprezentantov od začetnega cikla priprav je več kot očiten in res je užitek delati z njimi!"

"Fantje in dekleta so super," dodaja reprezentančni trener za disciplino pointfighting Primož Bračič, "tako homogene ekipe že dolgo nismo imeli, hkrati pa so to tudi odlični borci kot posamezniki."

Svoj del priprav pa so imeli tudi v vodstvu krovne zveze. "Reprezentančne priprave smo izkoristili za testiranje novega programskega okolja za vodenje tekmovanj," pojasnjuje generalni sekretar KBZS Ivo Vodopivec, "sistem, ki smo ga razvili v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za računalništvo in informatiko, je presegel pričakovanja in bo v bodoče močno oljašal logistiko vodenja tekmovanj KBZS."

Naši sogovorniki zagotavljajo, da bodo slovenski borci in borke v ospredju evropskega prvenstva v kickboxingu, ki ga od 15. do 23. novembra gosti naš Maribor. "Trenutno nam končno reprezentančno sliko zamegljujejo nekatere nedavne poškodbe," pravi Korošec, "na tekmovanje pa gremo lahko s samozavestjo, da smo dobro pripravljeni."

"V pointfightingu imamo kar nekaj fantov in deklet, ki bodo krojili vrh tega prvenstva," ugotavlja Bračič. Optimizmu se pridružuje tudi Pacek:"V vsaki kategoriji, kjer tekmujemo, imamo kandidata za medaljo." Nenazadnje ne gre pozabiti, da se je slovenska reprezentanca na zadnjem svetovnem prvenstvu izkazala za velesilo kick-lighta.