O-STA

Bolhar danes po medaljo

20. svetovno prvenstvo Beogradu, 24 - 31 oktober, 2015

Beograd, 28.10.2015 - Na včerajšnji otvoritveni dan svetovnega prvenstva zveze WAKO za discipline K-1r, low-kick in kick-light, ki se odvija ta teden v Beogradu, sta bila v disciplini kick-light uspešna Marjan Bolhar in Jani Lorber, ki sta se kot prva izmed desetčlanske slovenske reprezentančne odprave prebila v nadaljevanje tekmovanja.

Bolhar je v svoji uvodni borbi kategorije do 74 kg premagal slovaškega nasprotnika, a pri tem še ni pokazal tiste svoje prave forme. "Počutim se odlično, a vendar mi je potem v borbi nekoliko primanjkovalo moči, kar je verjetno posledica intenzivnega hujšanja," ocenjuje Domžalčan, ki se je po enoletnem premoru zaradi poškodbe v reprezentanco vrnil v kategoriji niže kot sicer.

V kategoriji do 79 kg se je izkazal Jani Lorber, ki je po začetnem zaostanku v zadnji rundi stopnjeval intenzivnost borbe in na koncu suvereno opravil s španskim nasprotnikom.

Danes štirje slovenski nastopi

Danes, na drugi dan tekmovanja, slovensko izbrano vrsto čakajo štirje nastopi. V disciplini K-1r se bo z libijskim nasprotnikom pomeril Redžo Ljutič, v disciplini kick-light pa še Nina Gorišek, Grega Rudolf in Marjan Bolhar. Slednji bi si v primeru zmage nad domačim srbskim nasprotnikom kot prvi Slovenec na tem tekmovanju že zagotovil odličje.

Tadej Cotič
tiskovni predstavnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si
WWW: wako.si
Twitter: @slokbzs


Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

KBZS je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) in članica Sport Accorda in Svetovnih iger.