O-STA

Kickboxing - v polfinalu EP kar 15 Slovencev

V polfinalne obračune evropskega prvenstva napredovalo 15 Slovencev, Zala Rozina bronasta v disciplini musical-forms, Radej za napredovanje ni uspel ugnati svetovnega prvaka.

Na evropskem kadetskem in mladinskem prvenstvu v kickboxingu, ki se ta teden odvija v španskem San Sebastianu, je v polfinalne obračune napredovalo 15 slovenskih reprezentantov, od tega 8 v disciplini point-fighting, 5 v disciplini light-contact in 2 v disciplini kick-light.

Za prvo slovensko odličje na prvenstvu je poskrbela Zala Rozina, ki se je v disciplini musical-forms v konkurenci mlajših kadetinj okitila z bronom.

Veliki met za napredovanje pa žal ni uspel edinemu slovenskemu predstavniku v ring disciplinah. Odlično pripravljeni in srčni Mitja Radej v izenačeni borbi s številnimi izmenjavami v četrtfinalu mladincev do 67 kg v disciplini low-kick, ki jo krasi intenzivnost izmenjav udarcev, na koncu ni bil kos aktualnemu svetovnemu prvaku Ratkiću, ki je vnovčil bogate izkušnje in po zaslugi bolje izvedenih nizkih udarcev z nogo slavil z le nekaj točkami razlike.

Na evropskem prvenstvu v kickboxingu za kadete in mladince v San Sebastianu, ki se odvija od 22. do 30. avgusta, se slovenski reprezentanti merijo s 1348 borci in borkami iz 36 držav.