O-STA

Kickboxerji že zagotovili najmanj dve medalji na svetovnem prvenstvu

20. člansko svetovno prvenstvo v kickboxingu, Beograd, 24 - 31 oktober, 2015

Beograd, 29.10.2015 - Slovenski borci in borke so si tretji dan svetovnega prvenstva v kickboxingu, ki se ta teden odvija v Beogradu, zagotovili še dva polfinalna nastopa in že štiri medalje. Stanič v četrtfinalu premagal aktualnega evropskega prvaka, Francoza Theniera.

Vstopnico za pofinale si je danes kot prvi zagotovil Jani Lorber. Ljubljančan je v četrtfinalu discipline kick-light do 79 kg tehnično in taktično povsem nadvladal izraelskega nasprotnika in slavil s soglasno sodniško odločitvijo.

Kategorijo više, v konkurenci do 84 kg, je bil v isti disciplini uspešen tudi Stefan Stanič, ki je s soglasno sodniško odločitvijo opravil z Francozom Thenierom, sicer aktualnim evropskim prvakom, ki mu je lani na prvenstvu v Mariboru preprečil preboj med dobitnike odličij.

"S Francozom sem lani na evropskem prvenstvu v Mariboru doživel tesen poraz, zato sem bil na tem prvenstvu odločen da ga moram premagati in sem bil prav vesel, da sem ga dobil v prvem krogu tekmovanja in tako na najboljši možni način prebijem tekmovalni led na tem svetovnem prvenstvu.

Pred nastopom nisem imel kakšne posebne treme. Zaupal sem v svojo kontro z zadnjim direktom in obrestovalo se je," je svoje vtise strnil 21-letni Mirenčan, ki ga jutri čaka obračun za vstopnico v veliki finale.

Jutri se bodo v polfinalnih obračunih discipline kick-light za vstopnico v finale potegovali štirje Slovenci, ki so si s tem že zagotovili najmanj bronasto medaljo na tem svetovnem prvenstvu.

Tadej Cotič
tiskovni predstavnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si
WWW: wako.si
Twitter: @slokbzs


Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

KBZS je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) in članica Sport Accorda in Svetovnih iger.

Na sliki: Stefan Stanič v napadalni akciji