O-STA

Gazvoda in Podboršek evropska prvaka

San Sebastian, Španija, 28.8.2015 - Urška Gazvoda in Žan Podboršek odlične predstave slovenske kadetske in mladinske reprezentance na evropskem prvenstvu kronala z naslovoma evropskih prvakov.

Kot prva se je na tatami podala Mariborčanka, ki je v mladinskem finalu kategorije do 60 kg v light contactu s ponovno dominantno predstavo ugnala turško nasprotnico. Gazvoda, ki je tekom prvenstva iz kroga v krog kazala vse boljše predstave, je s tem naslovoma svetovne in evropske podprvakinje končno dodala še zlato evropsko krono.

Z izjemno predstavo je v mladinskem finalu kategorije do 63 kg v kick-lightu postregel tudi Trzinčan Žan Podboršek, ki je tam po soglasni sodniški odločitvi z naskokom ugnal Britanca Everilla, sicer najtrofejnejšega borca generacije in s tem poskrbel za eno večji presenečenj v današnjih finalnih obračunih.

Reprezentančni uspeh so danes s srebrnimi odličji v disciplini point-fighting kronali še Tyra Barada, Lara Vuzem Vajda in Nejc Korotaj.

S tem pa slovenskih nastopov na tem evropskem prvenstvu še ni konec, saj se jutri po zlato podajata še Tadej Kolander v light-contactu in Aleša Bagari v kick-lightu. Na sporedu pa bo tudi težko pričakovan nastop naših reprezentantov v ekipnih obračunih.