O-STA

Mlade šampione sprejel tudi predsednik OKS

Mlade šampione, ki so na kadetskem in mladinskem evropskem prvenstvu osvojili 19 odličij, je ob povratku v domovino pričakal svečan sprejem, na katerem jim je roko stisnil tudi predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Terasa mariborskega Športnega centra Barada je bila skoraj pretesna za vse člane zmagovite slovenske reprezentančne odprave na kadetskem in mladinskem evropskem prvenstvu v kickboxingu, njihove prijatelje, starše in druge podpornike ter predstavnike medijev in visoke goste, ki so našim mladim šampionom stisnili roko ob povratku v domovino.

"Če je kje zagotovljena prihodnost slovenskega športa, je to v borilnih športih, na kar kažejo tudi rezultati velikih tekmovanj v zadnjih dveh mesecih," je prisotne pozdravil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, ki te uspehe pripisuje dobro zastavljenemu programu panožnega Združenja zvez borilnih športov za usposabljanje trenerjev, kar nam v nekaj letih obeta tudi podoben preboj v članskih vrstah. Gabrovec se je v svojem nagovoru zavezal še k nadaljnjemu iskanju načinov za izboljšanje finančnih pogojev delovanja borilnih športnih panog in mlade športnike povabil k prijavi na bližajoči se razpis za športne štipendije.

Prisotne je nagovoril tudi predsednik Združenja zvez borilnih športov in predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar, ki se je v svojem nagovoru zahvalil vsem staršem in osebju v klubih za podporo mladim kickboxerjem na njihovi športni poti, vsem mladim reprezentantom pa čestital za prikazane srčne borbe na tem evropskem prvenstvu. Dobitnikom odličij na kadetskem in mladinskem evropskem prvenstvu sta ob podelitvi priznanj čestitala tudi podpredsednik olimpijskega komiteja Tomaž Barada in generalni sekretar Kickboxing zveze Slovenije Ivo Vodopivec.

Na evropskem prvenstvu v kickboxingu za kadete in mladince v španskem San Sebastianu, ki se je odvijalo od 22. do 30. avgusta, so slovenski reprezentanti v konkurenci 1419 tekmovalcev iz 36 držav skupno dosegli kar 19 odličij. Med njimi smo Slovenci dobili štiri nove evropske prvake: Urška Gazvoda med mladinkami in Tadej Kolander med starejšimi kadeti v disciplini light-contact ter mladinca Aleša Bagari in Žan Podboršek v disciplini kick-light. Velik uspeh je z drugim mestom v ekipnih borbah v disciplini point-fighting dopolnila ekipa naših starejših kadetov.