O-STA

Kitajska z uradnim zagonom Ant Financial Services Group dobila nov finančni ekosistem

PEKING--(BUSINESS WIRE)-- Družba Small and Micro Financial Services Company je danes napovedala uradno spremembo imena v Ant Financial Services Group ("Ant Financial"). Ant Financial, prej znana kot Small and Micro Financial Services Company, je s postopkom ustanovitve začela v začetku leta 2013 in vključuje Alipay, Alipay Wallet, Yu'e Bao, Zhao Cai Bao, Ant Credit in banko Mybank, ki je trenutno v ustanavljanju.

"Ustanovitev Ant Financial ni mogoče pripisati enemu samemu področju poslovanja ali ekipi. Za našimi blagovnimi znamkami stoji vsak posameznik, ki je v poslovno okolje Kitajske prinesel pozitivne spremembe. Ta sila je močnejša od vseh naših znamk. Beseda 'ant' zaobjema moč 'majhnega', ko vsi delamo za skupen cilj, in upanje, da bo Ant Financial prinesel novo prihodnost z majhnimi in lepimi spremembami za vsakogar," je dejala Lucy Peng, glavna izvršna direktorica skupine Ant Financial.

Ant Financial je bolj kot finančna ustanova z velikimi finančnimi naložbami ponudnik finančnih storitev, je pojasnila gospa Peng. "Ant Financial se bo osredotočal na zagotavljanje storitev majhnim in mikro podjetjem ter posameznim potrošnikom. Prek na internetu osnovanih rešitev in tehnologije nameravamo v sodelovanju z udeleženci ekosistema, kot so finančne ustanove, ustvariti odprt ekosistem kot tudi zagotavljati podporo finančni industriji in tako uresničiti našo vizijo 'obrniti zaupanje v premoženje'".

Šest osrednjih dejavnosti

1. Alipay je vodilna svetovna platforma za plačevanje tretjim osebam. Konec leta 2013 je število registriranih uporabnikov Alipaya doseglo 300 milijonov, medtem ko je število partnerskih finančnih ustanov preseglo 200. Poleg tega Alipay obdela več kot 80 milijonov transakcij dnevno, od tega 45 milijonov prek mobilnih plačilnih računov.

2. Alipay Wallet deluje kot samostojna znamka od novembra 2013. Danes ima 190 milijonov aktivnih uporabnikov letno. Poleg nudenja osnovnih storitev kot plačilo nakupov, poplačilo uporabe na kreditnih karticah, prenos denarja in plačevanje računov za komunalne storitve prek mobilnih telefonov, Alipay Wallet širi svoje nespletne aplikacije na trgovske centre, trgovine, taksije in bolnišnice.

3. Yu'e Bao sta junija 2013 skupno ustanovila Alipay in Tianhong Asset Management. Po podatkih slednjega je Yu'e Bao konec junija 2014 upravljal s premoženjem približno 570 milijard kitajskih juanov (RMB) in je imel skoraj 125 milijona uporabnikov. Yu'e Baov sklad denarnega trga Zeng Libao je po podatkih iz Finančnega poročila Tianhong Asset Managementa za tretje četrtletje 2013 postal največji sklad denarnega trga na Kitajskem. Konec maja 2014 je Ant Financial dobil dovoljenje kitajskega regulatorja trga vrednostnih papirjev za prevzem 51-odstotnega deleža v družbi Tianhong Asset Management.

4. Zhao Cai Bao je začel poslovati aprila 2014 kot odprta platforma za vlaganje ter finančne produkte in storitve. Zhao Cai Bao je odprt za finančne ustanove tretjih strank in ponuja priročne in varne internetne finančne storitve za posameznike ter za majhna in srednje velika podjetja. Med produkti, ki jih ponuja platforma, so med drugim posojila za mala in srednja podjetja, posameznike, splošno zavarovanje in strukturirani skladi.

5. Ant Credit zagotavlja mikro spletna posojila malim in mikro podjetjem ter posameznim spletnim podjetnikom, ki so ocenjeni glede na podatke. Produkti vključujejo kreditna posojila, spletna trgovska posojila in posojila za prodajalce na Taobau.

6. Ant Financial je 29. septembra 2014 prejel dovoljenje kitajskega bančnega regulatorja za ustanovitev zasebne banke z imenom MYbank skupaj z družbo Shanghai Fosun Industrial Technology, ki je v lasti Fosun International; s podružnico skupine Wanxiang Group in družbo Ningbo Jinrun Asset Management. MYbank se bo v polni meri posluževala analitike spletnih in velikih podatkov za zadovoljevanje finančnih potreb majhnih in mikro podjetij ter posameznih potrošnikov.

Ob nadaljnjem širjenju mobilnega poslovanja na Kitajskem produkti in storitve, ki jih ponuja Ant Financial, vse bolj postajajo del vsakdanjega življenja podjetnikov in potrošnikov. Med novimi uporabniki Alipaya v zadnjih šestih mesecih jih je 48% iz mest prvega in drugega ranga, medtem ko mesta tretjega ranga predstavljajo ostalih 52%. 49% novih uporabnikov Alipay wallet je bilo iz mest prvega in drugega ranga, 51% pa iz mest tretjega in četrtega ranga.

Različne poslovne dejavnosti skupine Ant Financial podpirajo storitve računalništva v oblaku, velikih podatkov in kreditnih sistemov. Ant Financial bo te podporne platforme odprl za partnerje, da bo ustvaril nov finančni ekosisitem.

Glavni finančni direktor skupine Ant Financial Eric Jing je dodal: "V prihodnosti bo značilnost finančnega ekosistema v večji meri sodelovanje kot konkurenca. Kot je Alibabin ekosistem v dejavnosti spletne trgovine, se bo podoben ekosistem vzpostavil v finančni industriji. Ta ekosistem bodo podirali računalništvo v oblaku, veliki podatki in kreditni sistemi, ki omogočajo plačilne, finančne, zavarovalne in bančne platforme in storitve ter storitve in platforme upravljanja premoženja. Verjamemo, da bo Ant Financial igral osrednjo vlogo pri vodenju razvoja tega ekosistema v dobro malih in mikro podjetij ter posameznih potrošnikov".

O skupini Financial Services Group

Ant Financial Services Group, ki je bila formalno ustanovljena oktobra 2014, nudi storitve za mala in mikro podjetja ter potrošnike. Z vizijo "obrniti zaupanje v premoženje" je zavezana gradnji odprtega ekosistema internetnega mišljenja in tehnologij, pri čemer sodeluje z drugimi finančnimi ustanovami v podporo prihodnjih finančnih potreb družbe. Družbe, s katerimi upravlja Ant Financial Services Group, vključujejo Alipay, Alipay Wallet, Yu'e Bao, Zhao Cai Bao, Ant Credit in MYbank (v ustanavljanju).

Kontakti

Vprašanja medijev:
Robert H. Christie
bob.christie@alibaba-inc.com
+1 917 860 9410
Teresa Li
teresali@hk.alibaba-inc.com
+852 2215 5207
Florence Shih
florenceshih@hk.alibaba-inc.com
+852 2215 5114

Vir: Ant Financial Services Group

To sporočilo je na voljo na spletu na:
http://www.businesswire.com/news/home/20141016005280/en